Leipe Pipo – deel 10

In Fictie, Heerlen door Nancy Bastiaans-LommenPlaats een reactie

Leipe-Pipo-deel10

Freddie van Demi-Sec was getuige van de schietpartij waarbij Kel ernstig verwond raakte. Hij meldt zich bij de politie en moet dat bekopen met een aanslag op zijn leven. Wanneer hij gewond ‘t Koffiehuuske betreedt, zijn Erik en Veronique daar aanwezig voor onderzoek. Freddie wordt met de ambulance afgevoerd. Erik en Veronique gaan terug naar het bureau om Freddies getuigenverklaring door te nemen. Ze ontdekken dat de clown niet de enige schutter was. Erik ontvangt een telefoontje.

‘Waar gaan we naartoe, Erik?’ Veronique holt achter haar nieuwbakken liefdespartner en collega aan naar de parkeerplaats. Erik houdt het portier voor haar open. ‘Terug naar Zuyderland, lief.’ ‘Is er iets met André?’ Erik schudt zijn hoofd. ‘Freddie?’ Erik schudt opnieuw zijn hoofd. ‘Nee, ik had een verpleegkundige aan de lijn. Hij heeft belangrijke informatie voor ons. Gaat het? Je ziet pips?’ ‘Ja hoor. Ik ben gewoon moe. Wat een dag.’ Eriks hand glijdt van de schakelpook op Veroniques knie. ‘Na dit slaan we de pin erin.’ Hij knipoogt en vlijt zich in gedachten tegen haar naakte lichaam. ‘Erik, let op.’ ‘Huh? Shit. Sorry.’ De fietser die hij ontwijkt, trakteert hem op een middelvinger. Eriks telefoon gaat over. Hij klikt de luidspreker aan. De verpleegkundige vraagt om elkaar op de parkeerplaats van Auberge de Rousche te treffen in plaats van in het ziekenhuis. Erik gaat akkoord en drukt hem weg. ‘Hij is bang.’

Erik draait de parkeerplaats op. ‘Dat moet ‘m zijn.’ In het licht van de koplampen staat een kleine bebaarde man. Hij kijkt nerveus om zich heen. Erik parkeert naast hem en stapt met uitgestoken hand uit. ‘De Jong, recherche.’ Voordat de man reageert leest Erik zijn naamplaatje: Frans Tervoort. Veronique komt erbij staan. Frans vertelt schoorvoetend dat hij de ziekenhuisopname van hun collega Kel heeft geregeld. ‘Ik heb zijn persoonlijke spullen op het bureau in de behandelkamer van de Eerste Hulp gelegd en moest even van de kamer. Bij terugkomst zag ik tot mijn verbazing dat Dokter Stevens in de spullen van uw collega rommelde;er iets uitpakte en in de prullenbak smeet. De dokter vertrok met de rest van meneer Kels bezittingen. Ik viste dit uit de vuilnis. Pak aan.’ Frans houdt een geplastificeerd kaartje tussen zijn duim en wijsvinger alsof het besmet is. Erik pakt het aan en stapt samen met Veronique in het licht van een lantaarnpaal even verderop. Veronique slaakt een kreet van verbijstering. ‘Wat moet Kel met Joppe’s ID?’

Over de schrijver

Nancy Bastiaans-Lommen

is geboren en getogen in het centrum van Heerlen. Tot haar 36e heeft ze er gewoond en ook voor een groot deel haar werkzame leven als adviseur personeelszaken doorgebracht. Zo'n tien jaar geleden besloot ze met haar man de rust op te zoeken in het nabij gelegen Wijnandsrade. Inmiddels is ze teruggekeerd naar de stad waar haar hart ligt, Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.