Leipe Pipo – Deel 9

In Verhalen door Nancy Bastiaans-LommenPlaats een reactie

Leipe-Pipo-deel9

Veronique past eerste hulp toe bij de verwonde gast die ‘t Koffiehuuske kwam binnenvallen. De man die ze herkent als een van de leden van Demi-Sec, vertelt haar dat hij getuige was van de aanslag op Kel en raakt buiten westen.

inParkStad Advertentie

Erik wrijft in zijn ogen; legt zijn handen op het stuur en start de auto. ‘Wat een dag, Viek. Jij kent het slachtoffer?’
Ze knikt. ‘Het is Freddie van Demi-Sec. Luister.’ Ze draait aan de volumeknop van de autoradio.
Het L1-nieuws bericht dat de Heerlense carnavalsgroep al hun optredens heeft afgezegd. Hoewel de heren geen reden hebben opgegeven, vermelden bronnen dat Freddie slachtoffer zou zijn geworden van een misdrijf. De muziekgroep Demi-Sec is vooral bekend van hun hit ‘Temara‘ en lanceerde onlangs nog hun eigen bier ‘Temara Blont’ en hun nieuwe nummer ‘Tat zow wat zijn’.
‘Vreemd, Erik?’
‘Wat?’
‘Hij is net afgevoerd naar het ziekenhuis en het is al op het nieuws.’
Erik haalt zijn schouders op. ‘Het is Heerlen, lieverd. Alle nieuws, waar of niet, gaat hier sneller dan dat het in de kranten gedrukt staat.’
Veronique gniffelt. ‘Je hebt gelijk, ik vergeet het telkens.’
Erik geeft een flinke dot gas. De stoplichten werken mee en een paar minuten later wandelen ze het bureau binnen. De agent die eerder die dag Freddies getuigenverklaring heeft opgenomen is net naar huis. Veronique start haar pc, logt in en zoekt de getuigenverklaring op. Erik staat achter haar. Hij masseert haar schouders. ‘Koffie?’
Ze humt en mompelt wat ze op het scherm leest. Erik draait weg om het drinken te halen. Zijn mobiel rinkelt. ‘De Jong.Ja? Oké, hou me op de hoogte. Dankjewel.’ Hij beantwoordt de vragende blik van Veronique. ‘Freddie leeft nog, hij wordt geopereerd. Heb jij al iets ontdekt?’
Veronique gaapt. ‘Sorry. Dit is interessant en lost het mysterie van de kogel in André’s rug op.’ Erik trekt er een stoel bij en gaat zitten. ‘Wat dan?’
‘Hier staat het’ Veronique tikt met haar vinger op het scherm. De getuige stond een meter of drie voor de brug tussen ‘t Koffiehuuske gelegen aan Benzerade 2 en de brug in. Er werden schoten gelost. Getuige zag een man zijn kant op rennen; stoppen, draaien en schieten om daarna vanaf de getuige gezien voor de brug rechts de weg omhoog te rennen.
‘Dus toch, Viek. Die clown was niet alleen. Kel stond in het midden onder de brug met zijn rug naar ‘t Koffiehuuske. Fuck, weer telefoon. Ja, De Jong. Wat zegt u? Oké, waar? We komen eraan. Ja, ik begrijp het.’ Erik grijpt Veronique bij de pols. ‘We moeten naar het ziekenhuis.’

Over de schrijver

Nancy Bastiaans-Lommen

is geboren en getogen in het centrum van Heerlen. Tot haar 36e heeft ze er gewoond en ook voor een groot deel haar werkzame leven als adviseur personeelszaken doorgebracht. Zo'n tien jaar geleden besloot ze met haar man de rust op te zoeken in het nabij gelegen Wijnandsrade. Inmiddels is ze teruggekeerd naar de stad waar haar hart ligt, Heerlen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.