Leipe Pipo – Deel 4

In Fictie, Verhalen door Nancy Bastiaans-LommenPlaats een reactie

Leipe-Pipo-deel4

Het hoofd van de opsporingsdienst, Widdershoven, overhandigt een ID-kaart aan Kel die hij bij het onbekende slachtoffer aantrof. De inspecteur en de Jong vertrekken. André zet Erik thuis af en belooft hem later weer op te halen. Hij rijdt door naar ‘t Koffiehuuske. Kel bestelt een kop koffie en voelt zich opnieuw belabberd. De allang afgesloten zaak ‘Bloedbloemen’ heeft een onverwacht staartje gekregen.

inParkStad Advertentie

‘Ah, dankjewel,Renée.’ André schuift zijn kop koffie naar zich toe en neemt een hap uit het koekje. Hij bedekt met zijn andere hand het zakje met daarin de ID-kaart van Joppe. ‘De zaken gaan goed hé?’
‘Wat is er met jou Dré? Hoezo de zaken gaan goed? Alsof jou dat interesseert. Wacht even.’ Renée loopt weg en staat binnen een minuut weer aan zijn tafel. Ze schuift aan. ‘Zo, vertel het maar. Wat is er aan de hand?’
Kel kijkt ongemakkelijk om zich heen. Enerzijds voelt hij zich betrapt, anderzijds is hij blij met Renée’s gave om door hem heen te prikken. Dat scheelt hem nog meer gestuntel. Ze zou een goed rechercheur zijn. Kel schuift de ID-kaart naar haar toe. ‘Dit is vanmorgen aangetroffen bij een onbekend slachtoffer van moord.’ Gespannen wacht hij op haar reactie.
Renée’s altijd gezonde blos trekt zienderogen uit haar gezicht. Haar vochtige ogen drogen na twee keer knipperen op. Ze slikt. ‘Hoe kan dit?’
Kel trekt zijn schouders op. ‘Jij kende hem beter dan ik. Hebben wij iets over het hoofd gezien? De zaak ‘Bloedbloemen’ is dan wel knallend geëindigd, maar zeker niet open. Wraak van een doorgedraaide collega. Pamela zit allang achter slot en grendel.’
Renée draait hoofdschuddend haar gezicht naar het raam. Buiten miezert het. Servies en bestek rammelt boven het geroezemoes van de gasten uit. Renée mompelt: ‘Iemand wil oude wonden openrijten, maar waarom?’
Kel buigt over de tafel en legt zijn hand op haar onderarm. ‘Renée, ik heb een sterk vermoeden dat het iets met jou te maken heeft.’ Ze trekt haar arm weg en kijkt hem verschrikt aan. ‘Waarom denk je dat?’
‘Er zijn drie mensen op brute wijze om het leven gebracht in de Schelmentoren. Over de identiteit van twee van hen bestaat geen twijfel, ondanks …’
‘Ondanks wat, Dré?’
Kel zucht. ‘Ondanks dat ze flink zijn toegetakeld.’
Renée houdt haar trillende hand op. ‘Ho maar, bespaar me de details.’
‘Goed. Ik denk dat de twee bekende slachtoffers op de verkeerde plaats op de verkeerde tijd waren. De opsporingsdienst tast nog in het duister over de identiteit van het derde slachtoffer.’
‘Ja dus? Wat heeft dit allemaal met mij te maken?’
‘Ik weet wel wie het is, Renée. Kun je de rest van de dag vrij nemen?

Over de schrijver

Nancy Bastiaans-Lommen

is geboren en getogen in het centrum van Heerlen. Tot haar 36e heeft ze er gewoond en ook voor een groot deel haar werkzame leven als adviseur personeelszaken doorgebracht. Zo'n tien jaar geleden besloot ze met haar man de rust op te zoeken in het nabij gelegen Wijnandsrade. Inmiddels is ze teruggekeerd naar de stad waar haar hart ligt, Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.