Leipe Pipo

In Fictie, Heerlen, Verhalen door Nancy Bastiaans-LommenPlaats een reactie

leipe-pipo-deel1

Inspecteur Kel woelt door zijn haar en wrijft de slaap uit zijn ogen. Oad op Nuij in Heerlen heeft hem een wankel schedeldak opgeleverd dat bij ieder geluid opveert. De schelle ringtone afkomstig van zijn nachtkastje tergt hem. ‘Godverdomme, wat nu weer?’
‘Harde kop ouwe? Werk aan winkel.’
‘Shit, Erik, waar?’
‘Schelmentoren.’
‘Pfff, ik kom eraan.’ Kel hoort dat Erik een toelichting geeft op de reden van de oproep, maar klikt hem weg. Hij grist zijn kleren van de stoel, kleedt zich aan en gooit een plens koud water in zijn gezicht. ‘Vlug mijn tandenpoetsen en wegwezen.’
Kel stuift de gang op het trapportaal in. Beneden heeft hij spijt dat hij geen paracetamol heeft genomen. Zijn hersens bonken op de maat van zijn hart. In zijn auto graait hij in zijn dashboardkastje. ‘Alaaf’ zegt hij verbeten, duwt twee pillen uit de strip en slikt ze weg met een restje water uit het flesje dat naast hem in de bekerhouder staat.

inParkStad Advertentie

Hij parkeert de auto voor de toren, stapt uit en ademt diep door zijn neus in. De frisse novemberwind doet hem goed, net als de pijnstillers die beginnen te werken. Erik wenkt hem.
‘Zo, vertel het maar.’ Kel sjokt achter Erik aan de smalle donkere trappen op.
‘Drie mutsen, vermoord.’ Hun schedels zijn ingeslagen.
Kel stopt. ‘ Jezus, wat een trappen. Wacht even.’ Buiten adem vraagt hij naar hun identiteit.
‘Ad Gerards en Hans van der Logt. De identiteit van de derde is nog onbekend.’
‘Shit, zij sjoenkelden gisteren nog in hun apenpakken op het podium. Loop maar verder.’

Erik moet zich bukken voordat hij de bedompte ruimte instapt. Kel schuifelt langs hem. Hij kokhalst, niet van de gruwel die hij op de vloer aantreft, maar van de lucht van verschaald bier. Links voor de bar liggen Hans en Ad in een plas bloed. ‘En de ander?’ Hij volgt de vinger van zijn collega en kijkt achter de bar. Het slachtoffer ligt op zijn buik. Zijn ingeslagen hoofd raakt Kels voeten net niet. ‘Vreemd dit.’
‘Wat, Kel?’
‘Misschien zijn hier meer daders in het spel.’
‘Er loopt maar één voetspoor van bloed, André.’
Kel krabt aan zijn achterhoofd. ‘Interessant, De Jong, interessant.’

Over de schrijver

Nancy Bastiaans-Lommen

is geboren en getogen in het centrum van Heerlen. Tot haar 36e heeft ze er gewoond en ook voor een groot deel haar werkzame leven als adviseur personeelszaken doorgebracht. Zo'n tien jaar geleden besloot ze met haar man de rust op te zoeken in het nabij gelegen Wijnandsrade. Inmiddels is ze teruggekeerd naar de stad waar haar hart ligt, Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.