Leipe Pipo – Deel 3

In Fictie, Verhalen door Nancy Bastiaans-LommenPlaats een reactie

De Jong is een beetje dom geweest. Hij vergat die ochtend bij binnenkomst zijn oversloffen waardoor hij het sporenonderzoek bemoeilijkt. Door zijn onhandige actie is hij genoodzaakt zijn schoeisel af te staan. Bij het uittrekken van zijn Mocassins ontdekt hij een bebloede pompon op de vloer. Hij trekt alsnog oversloffen aan en gaat achter Kel aan de trap van de Schelmentoren af. Onderaan schrikt Kel van iets wat hij naast de deur in de hoek ziet liggen. De Jong haalt het hoofd van de technische recherche, Widdershoven, om poolshoogte te komen nemen.

inParkStad Advertentie

‘Al eens van Philips gehoord?’ Widdershoven ergert zich hoorbaar aan het gestuntel van de rechercheurs en knipt het licht aan. Kel grijpt naar de trapleuning en kan nog net zijn evenwicht bewaren. ‘Jezus, ik dacht verdomme dat het een …’
‘Gewoon een masker, Kel. Laat me erbij.’
Widdershoven bergt het masker op en gaat naast Kel op de trap staan. ‘Hier, pak aan.’
‘Wat is dat?’
‘Het zat in de binnenzak van onze ‘John Doe’ achter de bar.’
Kel draait een punt aan zijn snor. ‘We gaan, Erik.’

Kel rijdt naar Welten en stopt voor Eriks deur. ‘Ga jij je schoenen regelen, ik haal je straks weer op.’
‘Wacht je niet even op me, André? Ik ben zo klaar.’
‘Nee, ik ga alvast. Schakel het team in om de familie van de Hans van de Logt en Ad Gerards in te lichten.’
‘Oké, baas. Tot zo.’ Erik salueert en marcheert naar binnen.
Kel draait de weg op en rijdt naar Benzenrade. Bij het Koffiehuuske stopt hij voor een kop koffie.
‘Goedemiddag Rechercheur, wat een bedrukt gezicht. Koffie?’
‘Hé, Renée, ja graag.’
‘Komt in orde.’
Hij kijkt Renée na. Behendig beweegt ze zich tussen de tafels door en geeft haar lach gul aan iedereen die haar blik vangt. De sfeer in de zaak is zoals altijd gemoedelijk. Kel haalt de ID-kaart uit zijn binnenzak. Hoe komt deze bij het onbekende slachtoffer terecht? Zijn vriend Joppe is een jaar geleden vermoord. De dader Pamela zit al lang achter slot en grendel. Tussen Kels slapen bonst het harder en harder. De weggeduwde herinnering aan de zaak ‘Bloedbloemen’ valt hem zwaar.

Over de schrijver

Nancy Bastiaans-Lommen

is geboren en getogen in het centrum van Heerlen. Tot haar 36e heeft ze er gewoond en ook voor een groot deel haar werkzame leven als adviseur personeelszaken doorgebracht. Zo'n tien jaar geleden besloot ze met haar man de rust op te zoeken in het nabij gelegen Wijnandsrade. Inmiddels is ze teruggekeerd naar de stad waar haar hart ligt, Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.