Droomplein de Wieër opent kunstwerk feestelijk

In Evenementen, Heerlen, Nieuws, Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

Droomplein de Wieër

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de verdere verfraaiing van het Droomplein de Wieër door de aanleg van de “Steengang Glück Auf”. De bouwer van de steengang is Matthijs de Bruine. Met ondersteuning vanuit Schunck* is hier een heus kunstwerk gemaakt door Terence Oey en Sarah Talsafi. Het kunstwerk zal vrijdag 14 september om 15.15 uur officieel worden geopend.

inParkStad Advertentie

Opening door Jordy Clement

Het Droomplein is als ontmoetingsplek voor jong en oud ontstaan. Op een plek van afgebroken huizen. Het mijnverleden van Heerlerheide is er goed zichtbaar. Op een wijze die de leefbaarheid van de wijk ten goede komt. Op vrijdag 14 september zal de officiële opening van het kunstwerk plaatsvinden. Wethouder Jordy Clemens zal dit om 15.15 uur doen. Iedere belangstellende is van harte uitgenodigd. De organisatie zorgt voor een drankje en een hapje.

Droomplein de Wieër genomineerd voor ‘Onze Buurt 2018’

Karin Hillebrand van de organisatie onzebuurt.eu filmt het geheel. Dit naar aanleiding van de nominatie van Droomplein de Wieër voor ‘Onze Buurt 2018’. De jury koos het project uit 98 inzendingen. Droomplein de Wieër is een van de zes finalisten. Onze Buurt zoekt ieder jaar naar de mooiste en meest sociale Limburgse wijk-initiatieven. Het winnende initiatief kan rekenen op een financiële bijdrage om het initiatief verder uit te breiden of te verbeteren. De projecten kiest men op het vermogen tot verbinden, duurzaamheid, originaliteit en vooral draagvlak. Projecten die vanuit de bevolking komen en waarbij buurtbewoners zelf de kar trekken, scoren daarbij hoog bij de juryleden.

Bekendmaking winnaar

In oktober en november krijgen de genomineerden royaal aandacht via de website en sociale media van Onze Buurt. Over de projecten en plannen van de zes finalisten komen verhalen op l1.nl, L1TV , in de bladen van VIAlimburg en op devereniginglimburg.nl. Daarmee toont men de projecten als inspirerend voorbeeld voor anderen in Limburg.

Op 13 november presenteren de finalisten zich voor de jury en daarna wordt het beste project gekozen. Er is een prijzenpot van €60.000 en dit bedrag wordt verdeeld in een flink (door)startkapitaal voor het project dat als beste uit de bus komt en 5 stevige troostprijzen.
De feestelijke prijsuitreiking is op 29 november tijdens het Festival Wij Zijn Limburg in Cultuurwerkplaats Zeezicht Heerlen.

 

Vers van de pers

Buiten de mooie nominatie die dit buurtproject mocht ontvangen, zal de steengang ook worden opgenomen in de rondleidingen langs het mijnverleden die door het Mijnmuseum gegeven worden. Ook is het Droomplein rustplaats (met vers wml water) tijdens de fietstochten vanuit het Gebrooker Bos (een ander buurtinitatief uit Parkstad).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.