Freerunnen en graffiti spuiten tijdens eerste Zomerspelen Landgraaf

In Evenementen, Landgraaf, Verhalen door Jos WiddershovenPlaats een reactie

Met de zomervakantie voor de deur worden bij veel mensen de koffers gepakt. Niet iedereen trekt naar verre oorden en gelukkig is er voor hen ook genoeg te beleven. De Zomerspelen zijn daarvan een voorbeeld.

inParkStad Advertentie

In Landgraaf organiseert The MoveFactory in samenwerking met twaalf zorg- en welzijnsorganisaties voor het eerst de Landgraafse versie van de Zomerspelen. Tijdens vier weken van de zomervakantie zijn er tal van activiteiten te doen. Vooral voor jong, maar zeker ook voor oud. ‘We hebben er bewust voor gekozen om een zo breed mogelijk publiek te bedienen met onze activiteiten’, zegt Suzan Vermeere van The MoveFactory.

Sport en cultuur

De activiteiten lopen uiteen van sport- en beweegactiviteiten tot cultuur- en creatieve activiteiten. ‘De activiteiten vinden dit jaar nog grotendeels plaats in en rondom Ubach over Worms, maar als de Zomerspelen dit jaar een succes blijken, willen we volgend jaar meer activiteiten de kernen Nieuwenhagen en Schaesberg organiseren’, aldus Vermeere. De Zomerspelen moeten de leemte die sport- en andere verenigingen laten vallen opvullen. ‘Vanwege de vakantieperiode hebben de meeste verenigingen geen programma in de zomer. Dat is logisch, maar er zijn ook best veel mensen die niet weggaan in de zomer. Juist voor deze mensen organiseren wij de Zomerspelen.’ In buurgemeente Heerlen wordt al langere tijd met succes een vergelijkbaar project georganiseerd.

De aftrap van de Zomerspelen vindt plaats op maandag 9 juli. Om 12.00 is de kick-off van het evenement bij sportcomplex Ter Waerden. Op de website vind je het complete programma en kun je je opgeven voor individuele activiteiten.

Over de schrijver

Jos Widdershoven

is geboren en getogen in het Parkstadse Landgraaf. Na de middelbare school vertrok hij uit Parkstad richting Nijmegen 'uitsluitend om te studeren'. Vijftien jaar later keerde hij terug naar zijn roots. Inclusief vrouw en twee dochters. Jos is tekstschrijver en redacteur bij JW Communicatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.