Flauwe grappen over de Keuken Kampioen Divisie

In Van Binnen en Van Buiten, Verhalen door Frank BennekerPlaats een reactie

Hoi Kevin,
Ken je dat gevoel, dat je klappen hebt gehad, geïncasseerd hebt, maar dat je de zaken weer een beetje op orde hebt om verder te gaan met je leven? En dat precies op dat moment een heel zoutvaatje in de wond waarvan je dacht dat hij net een beetje aan het dichtgaan was wordt gekieperd?

Zo voelde ik me afgelopen weekend, toen ik het nieuws vernam dat de eerste divisie volgend jaar de Keuken Kampioen Divisie heet. En extra klap in het gezicht voor de Roda JC- en FC Twente-fans.

Leg nu nog maar eens aan buitenlanders uit op welk niveau je favoriete club actief is. In ‘the kitchen champion division’, in de ‘Küchenmeisterliga’ of toch in de ‘champion de cuisine division’. En logisch, de flauwe grappen vliegen je al om de oren. Voor een belangrijke pot worden de messen geslepen, als je slecht speelt bak je er helemaal niets van, boze trainers koken van woede en als je niet meer mee kunt doen om promotie naar de Eredivisie dan doe je voor spek en bonen mee. Het rijtje met flauwe keukenverwijzingen is zo makkelijk langer te maken.

Gelukkig hadden we afgelopen weekend wel een goede afleiding. Op Down the Rabbit Hole was genoeg te beleven, zowel voor het podium als op de camping. En gelukkig hadden we de dag daarna ook nog een goed gevoel over het festival en kwam er geen kater zoals na Pinkpop.

Maar goed, die Keuken Kampioen Divisie, daar moeten we het maar mee doen. Maar het biedt ook kansen. Want weet je wanneer de wedstrijd Roda JC – FC Twente op het programma staat? Op vrijdag 1 maart, de vrijdag voor carnaval! En met die barbecue in een winkelwagen ga ik al een paar jaar de Heerlense optocht in als een keukenkampioen, maar tijdens deze wedstrijd kunnen we helemaal uitpakken. We gaan verkleed, en wel in het thema Keuken Kampioen. Zeker als Roda en Twente dan nog allebei in de race zijn voor de titel. We moeten snel bij pelt op het terras een paar speciaalbier drinken om dit thema uit te werken. Tot snel!

Groeten, Frank

Over de schrijver

Frank Benneker

groeide op in het Twentse dorp De Lutte en verhuisde in 2004 naar Heerlen om als student journalistiek stage te lopen bij Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad. Tegenwoordig is hij werkzaam als redactiechef Zuid-Limburg van de VIA Limburg-weekbladen, waaronder VIA Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.