Rudy’s hamburger de beste van Nederland?

In Landgraaf, Mensen, Ondernemersportret, Verhalen door Jos WiddershovenPlaats een reactie

Al bijna twee jaar huist Rudy’s lunch en diner op de Markt in Landgraaf. Onlangs werd hij uitgeroepen tot beste hamburgerrestaurant van Limburg. De titel voor beste van Nederland lonkt. Een gesprek met een gedreven kok en ondernemer.

Drie aaneensluitende interieurstijlen sieren het lichte etablissement van Rudy’s lunch en diner op de Markt in Landgraaf. De vintage industriële look aan je linkerhand bij binnenkomst, rechts de american diner met de kenmerkende rode bankjes en achterdoor een verwijzing naar het Landgraafse mijnverleden. Binnen zijn Rudy Westerman en zijn crew druk in de weer. Op deze warme dag zit ook het terras goed vol. Westerman geniet van de drukte en zijn gasten proeven de energie en gedrevenheid die hij in zijn restaurant stopt. Is het niet vreemd dat een getalenteerde kok – met ervaring bij chateau Sint Gerlach en Pirandello Winselerhof – hamburgers bakt op de markt in Landgraaf? ‘Met Rudy’s heb ik twee jaar geleden bewust hiervoor gekozen. Ik heb een restaurant neergezet dat aansluit bij de behoeften van deze locatie. Je kunt op tal van plaatsen lekker eten in Landgraaf, maar zo dicht bij de winkels wil je laagdrempelig zijn voor het publiek. Uiteraard wel met maximale kwaliteit.’ Die kwaliteit is te proeven. Rudy’s doet mee aan het RTL tv-programma De beste van Nederland (doe bloos even stemmen). Maar hoe maak je eigenlijk de beste en lekkerste hamburgers?

Regionaal

‘Het geheim van onze burgers zit hem vooral in de versheid van de producten. We schakelen regionale partners in. Slagerij Hub Vergossen zit hier om de hoek en zij maken de hamburgers naar ons recept’, aldus Westerman. Loop je vanuit Rudy’s de andere kant op over de Markt, dan kom je bij bakkerij Huntjens die dagelijks verse broodjes levert aan Rudy’s. Een fraai samenspel van lokale ondernemers. ‘Onze gasten stellen hun hamburger vervolgens samen zoals zij zelf willen. Met kaas, uien, een keur aan sauzen, de hele rambam.’ En dat is een aanrader. Persoonlijk zou ik er zelfs voor omrijden. Rudy’s houdt zelfs rekening met je dieetwensen.

Over de schrijver

Jos Widdershoven

is geboren en getogen in het Parkstadse Landgraaf. Na de middelbare school vertrok hij uit Parkstad richting Nijmegen 'uitsluitend om te studeren'. Vijftien jaar later keerde hij terug naar zijn roots. Inclusief vrouw en twee dochters. Jos is tekstschrijver en redacteur bij JW Communicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.