You shall not pass!

In Heerlen, Van Binnen en Van Buiten door Kevin Goes1 Reactie

you-shall-not-pass

Hoi Frank,
Ik schrok mij rot, afgelopen week. Nadat vorige maand al in de NRC een groot verhaal stond over Heerlen – dat helaas niet al te positief was – trok de gemeente eindelijk haar conclusies. Het verhaal ging over de waarnemend gemeentesecretaris, die nu op non-actief gezet was. Het was een verhaal van collega-journalist Joep Dohmen, niet toevallig zelf ook uit Heerlen. Bij Joep weet je: als hij iets schrijft, dan veroorzaakt het op zijn minst consternatie. En nu ook weer kostte het dus weer iemand de kop.

inParkStad Advertentie

Al snap ik het in deze zaak wel. Begrijp mij niet verkeerd, ik hou enorm van films en van fantasieverhalen, maar ik weet wel waar de grens ligt. Films over aliens en verhalen over blauwe wezens die een planeet ergens ver weg bevolken vind ik prachtig, maar zelfs het idee van één God vind ik moeilijk te geloven zonder bewijs.

Vandaar dat ik altijd zeer verwonderd ben als ik hoor dat mensen volgeling zijn van een sektarische club als Scientology en in dit geval dus Avatar. Bij Avatar dacht ik tot voor kort alleen aan de film van James Cameron, of aan de animatieserie die jarenlang uitgezonden werd op Nickolodeon, of zelfs aan de poppetjes die je op Snapchat kunt gebruiken die de gebruiker zelf moeten voorstellen. Maar het is dus blijkbaar ook een hele sekte die – net als Scientology – vooral bedoeld is om mensen heel veel geld afhandig te maken.

Dat zorgde er wel voor dat Heerlen een heuse tovenaar als gemeentesecretaris had. Ze toverde met de aanbesteding van het CBS-gebouw en toverde een groot aantal ambtenaren naar een cursus van haar clubje, wat natuurlijk ook weer veel geld kostte. Maar de nieuwe interim-burgemeester van Heerlen stak daar een stokje voor: ‘You shall not pass!’ of iets in die trant zal hij gezegd hebben.

Hopelijk gelooft de volgende hoge ambtenaar van de gemeente niet in smurfen, of in het bestaan van een hoger wezen met de naam Mewtwo, of in een Predator die iedere maand een offer verlangt. Laten we hopen dat komend jaar het enige dat in de buurt mag komen van iets heiligs het evenement Holy Moly is.

Groet, Kevin

Over de schrijver

Kevin Goes

Broodjournalist voor een landelijke omroep, schrijft in zijn vrije tijd. Heeft een boek gepubliceerd over identiteitsfraude. Woont in Amsterdam, maar met Heerlens bloed en volgt daarom de ontwikkelingen in zijn geboortestad met een kritisch oog.

Eén reactie op “You shall not pass!”

  1. Ze heeft nog een interne Avatar baas in Heerlen ook en zit weer op de functie van waaruit ze die CBS transactie zo goed heeft geleid, bovendien was het niet de Burgemeester die een beslissing nam, maar het management team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.