Toveren met evenementen

In Evenementen, Heerlen, Van Binnen en Van Buiten door Frank BennekerPlaats een reactie

toveren-met-evenementen

Hoi Kevin,
Ja het is me wat, dat tovernaarsgedoe op het stadhuis in Heerlen. Ik kreeg er spontaan flashbacks naar mijn jeugd van, toen ik de cd’s met verhalen en liedjes van Ome Henk grijsdraaide. En in het bijzonder het album ‘Ome Henk en de tovenaar van Salsa Borenco’, waarop boekhouder Van Veen gelooft dat hij afkomstig is van Lupus, de tiende planeet in ons zonnestelsel, en naar de aarde is gezonden om een geheime missie omtrent de X- en Y-chromosomen te volbrengen. Hij wordt echter niet begrepen door zijn baas Koos Korswagen.

inParkStad Advertentie

En die Avatar-tovenaars geloven dat de aarde is gekoloniseerd door buitenaardse wezens, dus het zou zomaar kunnen dat Han Bekkers en Dorthe Schipperheijn Ome Henk iets te serieus genomen hebben en nu thuis rituelen uitvoeren voor een standbeeld van de tovenaar van Salsa Borenco. En is de tovenaar van Salsa Borenco in de avonturen van Ome Henk een ondergeschikte kantoorklerk, op het gemeentehuis in Heerlen, Leudal en nog wat andere gemeenten zaten de wizards op de hoogste posities en vermengden zij hun enge sekte met het besturen van een gemeente, waarbij ze zelfs ambtenaren op Avatar-cursussen stuurden, compleet met zielsuitdrijvingsrituelen. Iedere overheidsdienaar mag onze Heerlense Joep Dohmen dankbaar zijn dat hij deze misstanden aan het licht heeft gebracht. Die kan weer even gewoon zijn werk doen in plaats dat ie door zijn baas een sekte wordt ingesleurd.

Nee, dan zie ik hier liever een andere manier van tovenarij. Toveren met evenementen bijvoorbeeld, door wizard Remco Mattaar. Die organiseert een nieuw evenement in Heerlen zonder ook maar iets nieuws te doen. Je pakt het Sambafestival, je blaast het Heëlesj Auosjtuute dat een jaartje gestopt was nieuw leven in, zet die twee in hetzelfde weekend, je organiseert er een driedaags foodtruck-evenement omheen en je hebt een nieuw evenement: Lentekriebels. Een weekendje voor Pinkpop is het zover. Ik ben vooral onder de indruk van de simpelheid van het idee. We hadden het Sambafestival al, we hadden het Autosjtuute al en we hadden Wheels ’n Bites al, waarbij de naam van dat laatste evenement nu What the Truck?! wordt. Je pakt dat samen, bouwt er een flitsende website en facebookpagina omheen en je hebt weer een weekend waarin er veel te doen is in Os Leef Sjtad Heële.

Het enige waar wizard Remco zelf niet voor kan zorgen, is dat het dat weekend ook mooi weer is. Misschien moeten we toch maar even navragen of de wizards van Avatar daarin wat voor hem kunnen betekenen. Als je de aarde kunt koloniseren, moet een weekendje zon en 25 graden toch geen probleem zijn?

Groeten, Frank

Over de schrijver

Frank Benneker

groeide op in het Twentse dorp De Lutte en verhuisde in 2004 naar Heerlen om als student journalistiek stage te lopen bij Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad. Tegenwoordig is hij werkzaam als redactiechef Zuid-Limburg van de VIA Limburg-weekbladen, waaronder VIA Heerlen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.