Peul Jan met Oudejaarsconference naar Theater Heerlen

In Cultuur, Heerlen, Nieuws door Jos WiddershovenPlaats een reactie

Peul Jan staat op vrijdag 28 december in Theater Heerlen met de Oudejaarsconference Teken aan de Wand. Een avondvullend theaterprogramma waarin het afgelopen jaar wordt doorgenomen. Daarmee komt er na 11 jaar een einde aan een Heerlense traditie: Peul Jan stopt met de Heerlense Oudejaarsconference. ‘We doen dat eigenlijk met pijn in het hart’, zegt Paul Dolhain. ‘Maar we hebben steeds meer het gevoel, dat we hetzelfde riedeltje aan het afspelen zijn. Niet dat er niks gebeurt in Heerlen, sterker nog we hadden vandaag op 1 april al een goedgevulde conference kunnen brengen. Maar toch voelt het alsof we steeds hetzelfde brengen.’

Limburgzaal PLT

Op vrijdag 28 december staan de heren dus niet in Café Pelt maar in de Limburgzaal van Parkstad Limburg Theater. ‘Daar zijn we erg trots op’, zegt Jan Widdershoven. Het programma heet Teken aan de Wand. ‘We gaan iets nieuws doen, maar daarover willen we nog niet te veel verklappen’, lacht hij. ‘Feit is, dat we dat alleen kunnen brengen in een grote zaal. Ook al omdat de conference nu een half uur langer zal duren.’ Heerlen wordt overigens niet geweerd in hun nieuwe conference. ‘We komen nou eenmaal uit Heerlen, en ons publiek ook. En aangezien er altijd Heerlenaren zijn die landelijk het nieuws halen, en ongetwijfeld zal dat dit jaar ook weer gebeuren, nemen we dat mee. Het uitgangspunt is niet meer alleen Heerlen’, vult Paul aan.
Tussen oud en nieuw is er dus wel een conference van de heren, alleen niet in hun stamkroeg café Pelt. ‘Klopt! Toen ik het Frits en Kathinka vertelde, voelde het alsof ik het met ze uitmaakte’, omschrijft Dolhain het gevoel dat hij erbij had. ‘Maar ze zijn niet van ons af. We willen volgend jaar iets nieuws gaan brengen. In Pelt. Daarover zijn we nog aan het brainstormen.’

Kaartverkoop

De kaartverkoop van Teken aan de Wand start op dinsdag 8 mei via www.plt.nl. Meer informatie: www.pauldolhain.com.

Over de schrijver

Jos Widdershoven

is geboren en getogen in het Parkstadse Landgraaf. Na de middelbare school vertrok hij uit Parkstad richting Nijmegen 'uitsluitend om te studeren'. Vijftien jaar later keerde hij terug naar zijn roots. Inclusief vrouw en twee dochters. Jos is tekstschrijver en redacteur bij JW Communicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.