‘Wat echt belangrijk is’

In Heerlen, Van Binnen en Van Buiten door Kevin Goes4 Reacties

Beste Frank,
Eigenlijk was ik van plan om je deze week te schrijven over de totale lak die sommige partijen hebben aan democratische processen die we al jaren koesteren. Noem mij ouderwets, maar als je de politiek in wilt, dan moet je ook open staan voor debatten en jezelf verkopen. Of dat nu in de kroeg is op zondagmiddag in het centrum van Heerlen of op de nationale televisie in de vroege morgen. Het valt me op dat de partijen die het meest reppen over het feit dat ze niet gehoord worden, het vaakst afzeggen voor een moment waarop ze eindelijk dat – volgens hen – niet gehoorde geluid kunnen laten horen.

inParkStad Advertentie

Ook was ik van plan om met je van gedachte te wisselen over het te pas en te onpas aangifte doen van abstracte ideeën tegen entiteiten waartegen een weldenkend persoon geen aangifte zou doen. Je had het over een lijstduwer van een partij die toevalligerwijs niet op kwam dagen bij een debat afgelopen week. Deze lijstduwer die beter een partij in mijn stad kan steunen omdat hij hier daadwerkelijk woont, deed aangifte tegen de gemeente Heerlen. Ik las over dit soort aandachttrekkerij een goed stuk op Omroep West, waar een hoofdofficier van justitie aan de bel trok over dit soort aangiftes. Ze zorgen er namelijk voor dat het Openbaar Ministerie met een hoop extra werk komt te zitten, terwijl iedereen weet dat het allemaal voor de bühne is. Het komt ook vaak van dezelfde partijen die moord en brand schreeuwen over veiligheid. Veiligheid die niet gewaarborgd kan worden, omdat de officier van justitie een aanklacht tegen de gemeente aan het beoordelen is. Snap jij het nog?

Maar er is dus iets tussendoor gekomen, een ander onderwerp dat ik belangrijker vind. Want in tijden van verkiezingsstrijd, waarin oud-coalitiegenoten voor rotte vis uitgescholden worden en waarin landelijke partijvoorzitters tijd vrij maken om in de Royal in debat te gaan met mensen die over een paar weken weer goede vrienden zijn, is het belangrijk om stil te staan bij wat er echt toe doet. Al maanden volg ik het nieuws rondom Ralf Krewinkel en zijn ernstig zieke zoon Luca. Het breekt iedere keer weer mijn hart als ik iets lees over de situatie waarin zijn gezin beland is. Zoiets gun je niemand en ik hoop dat hij en zijn gezin er sterk uit komen. Ik weet niets van kinderen hebben en kan mij dus ook niet verplaatsen in zijn situatie, maar ik hoop en duim en dat is alles wat ik kan doen.

Ik vind het bijzonder knap dat hij zijn prioriteiten zo goed op een rijtje heeft. Je kunt burgervader zijn, maar soms moet je alleen maar vader zijn. En dat vind ik bewonderenswaardig. Zijn voorlopige vervanging lijkt al jaren toe aan een burgemeesterschap, dus ik denk dat je met Roemer een goede hebt. Maar ik hoop dat Heerlen vooral klaar blijft staan voor de man die er even niet is voor zijn stad, want alle gedachten die naar hem uit gaan, kunnen het leed wellicht wat zachter maken.

Groet, Kevin

Over de schrijver

Kevin Goes

Broodjournalist voor een landelijke omroep, schrijft in zijn vrije tijd. Heeft een boek gepubliceerd over identiteitsfraude. Woont in Amsterdam, maar met Heerlens bloed en volgt daarom de ontwikkelingen in zijn geboortestad met een kritisch oog.

4 reacties op “‘Wat echt belangrijk is’”

 1. Geweldig,
  Mensen met Civiel Courage zoals Ralf Krewinkel in de politieke Arena doen er toe !!! Een zeer grote groep volks vertegenwoordigers houd zich zelf in het leven en het zijn veelal simpele zielen die als ” kliek”het volk uitbuiten en daarvoor nog een beloning ontvangen en geen meerwaarde toevoegen voor de mens en zijn welzijn.
  Zie als voorbeeld het drama in de ZORG voor onze mede mens , door deze” kliek ” georganiseerd !
  HG

 2. Ik leef mee met de Burgervaxder, maar vind het natuurlijk weer belachelijk dat er van mij verwacht wordt te verschijnen bij een debat waarvoor ik niet uitgenodigd was, Roel Leers pas op het laatste moment terwijl die andere afspraken had, en aangiftes tegen echte criminaliteit, fraude en bedrog worden afgedaan als onzin! Schandalig en stijlloos dus, om zo een artikel over een doodziek kind en zijn vader te beginnen. Rioolcolumn! En dat is mijn mening.

  1. Het staat er inderdaad een beetje ongelukkig Jos, maar ik vermoed dat ze op Roel duiden als afwezige en niet op jou.

   Dit debat stond al even gepland en als gewiekst politicus houd je dan natuurlijk die datum vrij in je agenda. Ook als de uitnodiging nog niet binnen is. Desnoods rijd je van Amsterdam in noodvaart terug naar Heerlen in de auto van je vrouw. Maar je doet er alles aan om erbij te zijn.

   Dat Roel er niet was, was gewoon onprofessioneel en laf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.