Kennismaken met tennis voor de schoolgaande jeugd

In Landgraaf, Verhalen door Jos WiddershovenPlaats een reactie

Nog een paar weekjes en dan gaan de gravelbanen weer open. Tennistrainer Robin Olfen van T.V. Rapid veel energie in het enthousiasmeren van de Landgraafse jeugd voor de tennissport. 

inParkStad Advertentie

Het kwik stijgt de laatste dagen richting lentewaarden, waardoor het bij de tennisliefhebber langzaam weer begint te kriebelen. De muffe hal wordt binnenkort weer verruild voor de frisse buitenlucht op het gemalen baksteen. De meeste verenigingen zijn nu druk in de weer met het in orde maken van banen. De 29-jarige Robin Olfen besteedt zijn aandacht aan het in elkaar zetten van de lesschema’s. Sinds hij kan lopen is hij al lid van T.V. Rapid en sinds 2009 verzorgt hij de trainingen bij de vereniging aan de Moltweg in Landgraaf.

Van school naar de tennisbaan

‘Sport is mijn lust en mijn leven, vandaar ook dat ik de opleiding tot sportdocent heb gevolgd in Sittard en Eindhoven’, aldus Olfen. Al tijdens zijn studie gaf Olfen tennisles bij Rapid. Tegenwoordig combineert hij het trainerschap met zijn baan als docent lichamelijke opvoeding. ‘Dat is best pittig. Ik maak lange dagen; overdag geef ik les op school en in de avond sta ik op de tennisbaan. Maar het geeft me ook veel voldoening. Ik ben niet iemand die lang stil kan zitten.’ Lachend voegt hij eraan toe: ‘Het is voor iedereen beter dat ik genoeg om handen heb.’

Spelenderwijs leren tennissen

Zijn achtergrond als sportdocent onderscheidt Olfen wel enigszins van de andere tennisleraren. ‘Zeker in de omgang met kinderen is het handig om over die didactische vaardigheden te beschikken. Het helpt om ze betrokken te houden bij de les.’ Zijn oefeningen zijn, zeker voor de jeugd, heel speels opgezet. Net als op school leren kinderen het meeste spelenderwijs.

Schooltennisproject

Net als voorgaande jaren organiseert T.V. Rapid ook dit jaar weer het schooltennisproject. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen gebruik maken van dit unieke aanbod. Voor €50 krijgen zij 9 tennislessen van drie kwartier (op woensdagmiddag in april, mei en juni) inclusief een speciaal t-shirt. ‘De lessen worden verzorgd door onze tennisleraren op het complex van T.V. Rapid. De kinderen hoeven niet meteen een racket te kopen. Ze kunnen er een lenen tijdens de les. Alles wat ze nodig hebben zijn sportkleding en buitenschoenen (zonder grof profiel).’

Jeugdweek en nog veel meer

Na afloop van het schooltennisproject kunnen de kinderen beslissen of ze lid willen worden van de vereniging. ‘De kinderen die lid worden kunnen altijd komen tennissen en daarnaast deelnemen aan een groot aantal jeugdactiviteiten binnen de vereniging. Met als absolute hoogtepunt de Jeugdweek’, zegt Olfen. De Jeugdweek is een week vol tennis en andere leuke activiteiten (zoals een zeskamp, dropping of speurtocht en een bonte avond). Traditiegetrouw wordt de Jeugdweek gehouden tijdens de laatste week van de basisschoolvakantie.

Inschrijven

Wil je meedoen aan het schooltennis. Stuur dan een mail naar robinolfen@hotmail.com. Vermeld naam van je kind, leeftijd, telefoonnummer en t-shirt maat in het bericht. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt en vol = vol.

Over de schrijver

Jos Widdershoven

is geboren en getogen in het Parkstadse Landgraaf. Na de middelbare school vertrok hij uit Parkstad richting Nijmegen 'uitsluitend om te studeren'. Vijftien jaar later keerde hij terug naar zijn roots. Inclusief vrouw en twee dochters. Jos is tekstschrijver en redacteur bij JW Communicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.