Nu alweer vastelaoveskriebels

In Heerlen, Van Binnen en Van Buiten door Frank BennekerPlaats een reactie

Hoi Kevin,
En dan zit alles er al weer op. Ja, er gaan vanavond nog diehards haringhappen, maar die kelk laat ik altijd aan mij voorbijgaan. Voor het eerst sinds jaren heb ik het op dinsdag eens lang volgehouden. Normaal kak ik na de Binnezitting bij Pelt in, tijdens de Lichtstoet. Dan is het schluss en ga ik maar eens op heem aa. Nu er op de dinsdagavond met Tante Annies powersjoenkel partie iets nieuws was, moest ik daar natuurlijk een kijkje nemen en dat beviel me best goed.

inParkStad Advertentie

Dat gevoel dat je vorige week beschreef, dat heb ik ook. Die kriebels, die komen steeds later. Daarvoor hoef je niet weg uit Limburg te zijn, dat overkomt je in Heerlen ook. In mijn geval kreeg ik de kriebels pas op vrijdagmiddag, toen ik nog aan het werk was. Het vooruitzicht dat ik over een paar uur weer tussen die verklede en geschminkte mensen zou staan zorgde ervoor dat ik spontaan weer de kriebels kreeg. Precies op tijd.

Volgend jaar hebben we wat extra tijd om de kriebels te laten komen, want dan vieren we begin maart pas vastelaovend. Hebben we lekker veel tijd om het idee voor de optocht van 2019 uit te werken, want dat is dinsdagmiddag al ontstaan. Dat is wel eens later gebeurd, dus eigenlijk zijn de kriebels voor de komende carnaval al begonnen. Mooi op tijd dus.

Maar nu zit mijn kop nog vol met mooie herinneringen (of flarden daarvan) aan de afgelopen 5 dagen. Vooral het barbecueën in de optocht was weer een succes. We worden er elk jaar beter in, getuige de vele reacties van mensen die zich onze grillfantasieën goed hebben laten smaken. Een ander hoogtepuntje was een kroegbezoekje met een gezamenlijke vriendin die Kirchroatsj plat spreekt, die Nico Ploum met een Rotterdammer, een Antilliaan en een Tukker meezong.

Maar goed, eerst maar eens de festivals. Over 2 weken weten we namelijk al wat er op Pinkpop staat. Met Pearl Jam, Foo Fighters en Walden is voor mij de lineup al beter dan die van 2017 en ik heb zo’n voorgevoel dat er nog wel een paar bands bijkomen die in mijn straatje passen. Dat is voor mij voorlopig even belangrijker dan de vastelaovend van 2019. Dat, én de degradatiestrijd van Roda JC en FC Twente. Het worden een paar spannende maanden.

Groeten, Frank

Over de schrijver

Frank Benneker

groeide op in het Twentse dorp De Lutte en verhuisde in 2004 naar Heerlen om als student journalistiek stage te lopen bij Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad. Tegenwoordig is hij werkzaam als redactiechef Zuid-Limburg van de VIA Limburg-weekbladen, waaronder VIA Heerlen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.