Kom uit die stoel en hol mee met STB

In Landgraaf, Sport, Verhalen door Jos WiddershovenPlaats een reactie

Hoewel er nog extreme kou in het verschiet ligt, mogen de winterkilo’s langzaam de kast in. Hardlopen is daar een eenvoudige manier voor. Als je dat alleen doet, daalt de motivatie vaak tot onder het vriespunt als het pijpenstelen regent. Ben je lid van een vereniging dan ligt dat anders. Je kunt je teamgenoten immers niet in de kou te laten staan. Aanstaande zondag kun je kennismaken met de leden van Sport en Trimclub Brunssummerheide (STB).

inParkStad Advertentie

Het Dafne Schippers-effect

De laatste jaren vergrijst het ledenbestand van STB snel. Maar als bij toverslag was daar opeens een blonde atlete uit Utrecht die alle Jamaicaanse en Amerikaanse loopsters het nakijken gaf. ‘Na de successen van Dafne Schippers zien we een flinke stijging van het aantal jeugdleden. De jeugd rent bij ons voornamelijk op onze hardloopbaan bij sportcomplex Ter Waerden’, zegt bestuurslid Iris Pilich van STB. Voor de wat oudere jeugd en jonge volwassenen draait het vaak om de prestaties. ‘We hebben een aantal fanatiekelingen in onze vereniging. Zij proberen elkaar naar een hoger niveau te stuwen. Maar het overgrote deel is toch vooral recreatief met hardlopen bezig. STB is bovenal een sportieve, gezellige vereniging waar iedereen welkom is.’

Zondag tref

STB heeft in 2018 een nieuwe activiteit zodat je eenvoudig kennis kunt maken met hardlopen in het algemeen en STB in het bijzonder. ‘We organiseren iedere laatste zondag van de maand de zogenaamde zondag tref. Dan gaan we op een wisselende locatie in de regio hardlopen. Altijd in dezelfde buurt hardlopen is ook niet alles, vandaar dat we dan ergens anders naartoe gaan. Het leuke van de zondag tref is dat er dan een groep gaat hardlopen, maar dat er ook een groep wandelt. Dan kun je kijken of de vereniging STB bij je past, ook al kun je nu nog niet zo lang hardlopen’, zegt Pilich.

Aanstaande zondag rent STB in Gangelt. Iedereen mag vrijblijvend mee (met eigen vervoer). Vertrek vanaf sportcentrum Ter Waerden is 9.00 uur.

Over de schrijver

Jos Widdershoven

is geboren en getogen in het Parkstadse Landgraaf. Na de middelbare school vertrok hij uit Parkstad richting Nijmegen 'uitsluitend om te studeren'. Vijftien jaar later keerde hij terug naar zijn roots. Inclusief vrouw en twee dochters. Jos is tekstschrijver en redacteur bij JW Communicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.