Voetbalweekendje

In Heerlen, Van Binnen en Van Buiten door Kevin GoesPlaats een reactie

Beste Frank,
Terwijl in Landgraaf de eerste drive-in kerk van Nederland onceremonieel geopend werd, zat ik in een trein om naar het zuiden af te reizen. Nu kan ik in principe blijven zitten omdat de treinen tegenwoordig van mijn vaste station rechtstreeks naar Heerlen rijden, maar dat komt zelden uit. Ook deze keer zorgde een storm van zo’n dertig uur eerder ervoor dat ik tussen Eindhoven en Weert een deel mocht genieten van een busrit. Zo ligt Heerlen wel heel ver weg, als je pas drie-en-een-half uur na je vertrek een keer de bestemming bereikt. Waar blijft de HSL naar het zuiden?

inParkStad Advertentie

Want dat het er leuk kan zijn, dat weet ik als de beste. De positieve geluiden over Holy Moly hebben we al ruimschoots behandeld, maar er is rond de carnavalstijd ook vanalles te doen in Heerlen. Zo was zaterdag weer het Tieëkezinge, in Café Pelt. Het was toevallig dat ik in de buurt was, maar het feestje was er niet minder om. Met de hele kroeg met een geel boekje in de hand meezingen met Demi-Sec. Hartstikke leuk en waar zie je dat nog, een volle kroeg die de kelen niet smeert, maar open gooit?

Maar het weekend stond voor mij toch vooral in het teken van voetbal. Mijn huisgenoten en ik reisden af naar Limburg om de degradatiekraker Roda JC tegen FC Twente te zien. Zoals je weet, wonen er naast twee Limburgers in mijn huis ook een Rotterdammer en een heuse Tukker. De Tukker ging mee en moest haar best doen om niet te juichen toen FC Twente op voorsprong kwam, maar moest toch toegeven dat een gelijkspel de meest verdiende uitslag was. Maar wat nog het leukste was, is dat ook zij dankzij het Tieëkezinge hopelijk een beetje besmet is geraakt met het carnavalsvirus. Tijd voor een Twentse coalitie dit jaar?

Naast Roda, werd ik dankzij wat rake whatsapp-berichten in de vroege morgen, gedwongen door een niet nader te noemen quizmaster om mij na mijn treinrit op vrijdag naar het sportcomplex van Bekkerveld te haasten om mee te doen aan jouw voetbalquiz. Samen met Paul Dolhain werd ik enerlaatste, maar dat zonder telefoon en zonder te weten wie de volgende tegenstander is van Bekkerveld 5 in het bekertoernooi is. Het is overigens Jekerdal 4, voor de statistieken. Volgende keer mogen er iets meer vragen in zitten over Ajax, ook namens Paul.

Over Ajax gesproken, de terugreis naar Amsterdam verliep gelukkig wel voorspoedig, zodat ik zondag netjes in het rood-wit naast mijn Rotterdamse huisgenoot kon ploffen. Hij overigens ook in het rood-wit, al was ik een stuk gelukkiger na de wedstrijd dan hij.

Tot over twee weken!

Groet, Kevin

Over de schrijver

Kevin Goes

Broodjournalist voor een landelijke omroep, schrijft in zijn vrije tijd. Heeft een boek gepubliceerd over identiteitsfraude. Woont in Amsterdam, maar met Heerlens bloed en volgt daarom de ontwikkelingen in zijn geboortestad met een kritisch oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.