De valse snaar (9)

In Fictie, Heerlen, Verhalen door Nancy Bastiaans-LommenPlaats een reactie

Valse-snaar-deel-9

In café Ha-Zus worden Kel en De Jong blij verrast. De eigenaar heeft niet alleen camerabeelden van de bewuste avond maar ook nog een gastenlijst. Bij vertrek overhandigt hij de inspecteurs een bijzonder en kostbaar speldje, dat Paul hem de bewuste avond in bewaring had gegeven.

Op het bureau vraagt De Jong aan Nicolette zich te ontfermen over de camerabeelden en gastenlijst. Kel roept zijn partner.
‘Jos heeft het pathologisch-anatomisch rapport afgegeven.’
‘En?’
‘Fugu ofwel kogelvis.’
‘Apart… en die snaar dan?’
‘Post mortem om ons het verkeerde spoor te zetten. Die journalist had het over een vals spoor, snaren, muziek, de kerk en dat speldje? De dader speelt een spel met ons. Is er een verband tussen dit alles of juist niet?’
Erik beantwoordt de vraag met een zucht, fronst zijn wenkbrauwen en wrijft over de bult op zijn hoofd.
‘Ik heb honger, ga je mee?’ Kel staat al met zijn jas aan bij de deuropening.
‘Naar de Jap zeker, Misato?’ Erik kent zijn baas langer dan vandaag. Kel knikt.

Het is druk. De heren hebben geluk dat er nog een tafel vrij is. Op de vraag of ze de eigenaar kunnen spreken krijgen ze te horen dat hij niet aanwezig is. ‘De kok dan?’ De serveerster kijkt Kel verbaasd aan. ‘Meneer, het is nogal druk zoals u ziet.’
‘Ja, ja. We wachten wel tot het rustiger is.’
Na heel wat lekkere sushi te hebben verorberd, staat de kok aan hun tafel. ‘Was alles naar wens?’ vraagt hij.
Kel antwoordt niet maar vraagt direct of de kok aan kogelvis kan komen. De kok buigt voorover en fluistert dat aan alles te komen is, als daar maar genoeg tegenover staat. De Jong staat op en overhandigt hem zijn kaartje. ‘Wilt u zich morgen op het bureau melden? We hebben wat meer vragen over hoe u daar dan precies aan zou kunnen komen.’ De kok sputtert tegen maar geeft dan zijn woord. Ze nemen afscheid. Bij de ingang komt een man hen tegemoet lopen. Kel stoot De Jong aan en kijkt opvallend naar de man zijn revers. (wordt vervolgd)

Over de schrijver

Nancy Bastiaans-Lommen

is geboren en getogen in het centrum van Heerlen. Tot haar 36e heeft ze er gewoond en ook voor een groot deel haar werkzame leven als adviseur personeelszaken doorgebracht. Zo'n tien jaar geleden besloot ze met haar man de rust op te zoeken in het nabij gelegen Wijnandsrade. Inmiddels is ze teruggekeerd naar de stad waar haar hart ligt, Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.