Gifgroene zeecontainers

In Evenementen, Heerlen, Van Binnen en Van Buiten door Frank BennekerPlaats een reactie

Hoi Kevin,
Ik kan je FOMO-gevoel (fear of missing out) geruststellen; met Holy Moly heb je niet iets gemist dat je niet had mogen missen; iets waar ze over twintig jaar nog over napraten. Het was niet zo’n groots gebeuren als Serious Request, al heb je natuurlijk wel wat gemist.

inParkStad Advertentie

Na het concert van Chef’Special waarmee Holy Moly geopend werd, hoorde ik al enkele mensen zeggen dat die avond het Serious Request-gevoel in de stad terug was. Dat is mooi, maar het is natuurlijk niet het hoofddoel van een dergelijk winterevent. Serious Request was een ‘once in a lifetime-event’ voor Heerlen dat van heinde en verre mensen aantrok. Bij Holy Moly was het meer gericht op de inwoners van Parkstad. En daarin zijn ze geslaagd; er was voor jong en oud wat wils en ik zag geregeld een volle Urban Container City en een vol Winter Park Urbana. Chef’Special, dj’s op oudejaarsavond, de prins uitroepen en zoals je vorige week al zei: een mooi podium voor regionaal talent.

Maar Heerlen zou Heerlen niet zijn als er niet over geklaagd werd en ook Holy Moly ontliep dat lot niet. Vooral de aankleding van de Bongerd was een aantal mensen een doorn in het oog. Natuurlijk: ze hebben er gifgroene zeecontainers neergezet, je moet er maar van houden. Dat was, laten we zeggen, even wennen. Maar aan de opdracht is voldaan: iets anders neerzetten dan een gewone kerstmarkt. Juist daardoor past het bij Heerlen. En voor wie liever een traditionele kerstmarkt had gezien: met de trein was je in een dik kwartier in Valkenburg, Aken of Maastricht.

Of we die containers volgend jaar op Holy Moly terugzien, dat valt nog te bezien. Er zal natuurlijk geëvalueerd worden en daarbij zal de verdeeldheid over de aankleding van de Bongerd zeker een agendapunt zijn. Maar laat het geklaag er alsjeblieft niet toe leiden dat we die containers maar gaan vervangen voor kerstbomen en koek en zopie-hutjes. Voor mij hoeven gifgroene zeecontainers nou ook niet meteen, maar met een paar aanpassingen ben je al een heel eind, lijkt me. Zet er volgend jaar donkergroene en bordeauxrode containers neer, hang er wat urban kerstverlichting overheen (ik denk aan mijnlampen) en je hebt misschien al een andere sfeer.

Oh ja, voor jou ook nog de beste wensen (dat kan op 10 januari nog net)!

Groeten, Frank

Over de schrijver

Frank Benneker

groeide op in het Twentse dorp De Lutte en verhuisde in 2004 naar Heerlen om als student journalistiek stage te lopen bij Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad. Tegenwoordig is hij werkzaam als redactiechef Zuid-Limburg van de VIA Limburg-weekbladen, waaronder VIA Heerlen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.