De dieren is niks gevraagd!

In Had ik jou iets gevraagd?, Verhalen door Paul DolhainPlaats een reactie

dion-graus

Afgelopen week bezocht ik de voorstelling van het Medammecour on Tour in Theater Heerlen. Tot ieders verbazing verscheen Dion Graus ineens op het podium. Hij vertolkte de rol van Ridder Dion, die ten strijde gaat tegen het leed dat dieren wordt aangedaan. Maar wat vinden de dieren er eigenlijk van? Er is hun helemaal niks gevraagd.

inParkStad Advertentie

Dag mevrouw Poes. U was afgelopen woensdag ook te zien in het Medammecour. Wat dacht u toen Dion Graus de trap kwam aflopen?
Ik dacht wegwezen! Maken dat ik wegkom.

Maar nou was het ook het idee om u weg te jagen. Dus in principe is dat gelukt.
Dat klopt ook wel, maar er zijn grenzen aan wat je wel en niet kunt maken. Wij hebben ook gevoel.

Maar het doel heiligt de middelen.
Jij zat toch in de zaal? Jij hebt dat hele liedje van Dion Graus moeten aanhoren. Ik kon nog weg. De coulissen in en keihard wegrennen. We zijn met de hele club Poezen even een pot bier gaan drinken in een Café op het Pancratiusplein.

Zo erg was het nou ook weer niet. Het was een beetje vals, maar ik zag de meeste poezen er nog redelijk lang omheen dansen.
U heeft alleen gezien wat er op het podium gebeurde. Achter de schermen was het chaos. De glazen sprongen. De duiven vielen van het dak.

Ik had verwacht dat u wat positiever zou zijn over de man die ervoor heeft gezorgd dat er een dierenpolitie is. Hij neemt het op voor de dieren.
Wij poezen en katten hebben toch geen ruk aan de dierenpolitie. Over het algemeen worden wij gered door de brandweer. Als er politie al aan te pas komt, is het meestal als er een bandenprofiel over onze rug loopt. Dan nemen ze de schade van de auto op en laten ons gewoon liggen.

U heeft dus eigenlijk gewoon een hekel aan de politie in het algemeen?
Kun je nagaan als er dan ook nog een politie is met Dion Graus aan het roer.

Het leven moet een hel zijn.
Als u dat maar weet.

U heeft last van zelfmoord neigingen?
Klopt. Ik heb al twee keer zelfmoord gepleegd.

Twee keer? Was het mislukt?
Nee hoor. Maar wij hebben negen levens.

Nog zeven te gaan dus.
Ik vind het bijzonder eng om te doen. Dus ik denk dat ik het hierbij laat.

Hoeveel voorstelling heeft u nog te gaan met Dion?
Nog vier voorstellingen.

Dan zie ik u waarschijnlijk daarna weer fris en fruitig, met carnaval aan de bar.
Waar raad u me aan om heen te gaan?

Ik ben dinsdagavond te bewonderen in de TENT bij Tante Annie, met die twee mannen van Ummer d’r Neaver.
Gezellig. Ik kom dan even naar u kijken. U treedt dan op als Hazes?

Nee, als Dion Graus!
Schiet mij maar lek…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.