Een carnavalesk culinaire coalitie

In Heerlen, Van Binnen en Van Buiten door Jos WiddershovenPlaats een reactie

Hoi Kevin,
Ik moet je klassering in mijn voetbalquiz die je vorige week noemde ten gunste van jou bijstellen. Jij en je teamgenoten, onder wie een niet nader te noemen Heerlense cabaretier/zanger/schrijver/ex-barman, zijn niet één-na-laatste, maar twee-na-laatste geworden. Onder jullie eindigden namelijk twee teams ex aequo op de laatste plaats, dat had je even over het hoofd gezien.

inParkStad Advertentie

Niet dat dat veel uitmaakt, en ook voor Roda JC zou het niet veel uitmaken. Het levert namelijk allebei nacompetitie tegen degradatie op. Uiteindelijk mochten wij allebei tevreden zijn met een puntje, al had FC Twente bij een 0-1 voorspong best één van die acties waarin het één op één tegenover Hidde Jurjus kwam te staan af mocht maken.

En het leuke is, misschien komen we elkaar nog een keer tegen dit seizoen. Hoe slecht het ook in de competitie gaat, in de beker is het hosanna. FC Twente heeft net de halve finale van de beker bereikt en Roda JC kan morgen hetzelfde doen. Het leukste zou zijn dat we samen de bekerfinale gaan kijken. Hoewel dat hele bekergedoe me op dit moment eigenlijk gestolen kan worden en ik liever had gezien dat Twente in de eerste ronde door een amateurclub was uitgeschakeld en nu ergens veilig in de middenmoot van de Eredivisie stond.

Maar voetbal staat de komende tijd even op een laag pitje. Helaas was ik voor het Tieëkezinge verhinderd, maar ik hoorde dat je Tukkerse huisgenote mijn honneurs meer dan goed had waargenomen. Ik hoop dat je haar over anderhalve week mee kunt lokken naar de Heëlesje vastelaovend. Dan gaat ze wat beleven als ze enkel carnaval in Enschede gewend is. Ik ben helemaal in voor een Twentse coalitie! Het begon ooit met 1 Tukker op de carnaval van 2005 en nu zijn we al verdubbeld. Waar gaat dit eindigen?

Maar de culinaire coalitie die ik carnavalszondag weer aanga is toch even wat belangrijker (zie foto). Jullie zijn welkom om een frikandel (en als jullie een beetje op tijd zijn een braadworst of speklap) bij de rijdende barbecue op te halen. Na de optocht zullen we wel ergens bij Pelt voor staan. Lekker bakken, voor de mensen. Ik zie je daar!

Groeten, Frank

Foto: Heerlen Mijn Stad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.