De valse snaar (7)

In Fictie, Verhalen door Nancy Bastiaans-LommenPlaats een reactie

Rechercheur Kel zit bij de kapper als de onbekende kleine dikke journalist binnenloopt. Hij probeert André te verleiden om hem te informeren over de zaak Dolhain. Kel trekt zich even terug om zijn telefoon aan te nemen. Bij terugkomst is de journalist verdwenen. Hij liet Peggy nog weten dat de politie op het valse spoor zit in plaats van het verkeerde spoor.

inParkStad Advertentie

‘En gelukt?’
‘Ja, lachen. Wat zijn ze dom.’ Hij knoopt zijn hemd en broek open en doet ze uit.
‘Help me even met dit rotding.’ Na wat gezucht en gesteun legt hij het dikmaakpak over de stoel. ‘Pf, wat is dat warm. Heeft iemand je gezien?’
‘Nee, niemand. Bij die Lars kon ik ongezien naar binnen. Hij had zijn deur niet op slot. Bij de rest heb ik ze gewoon in de brievenbus gedaan. Heb je iets van die Kel los weten te futselen?’
‘Nee, hij vertrouwt me niet en terecht.’
Hun harde lachen gaat over in Bachs Toccata & Fuga, die de ‘dikke journalist’ vol overgave op het orgel inzet.

Kel neemt afscheid van Peggy en struint met veel tegenzin naar café Ha-Zus. Bij het Glaspaleis kijkt hij naar zijn weerspiegeling in de ruit. Hij concludeert dat zijn frisse coupe en getrimde baard totaal niet overeenstemmen met zijn gemoed. Voordat hij Ha-Zus binnenloopt belt hij Erik.

‘Kel, je klinkt verrot. Wat is er?’
André laat zijn rug langs de muur glijden totdat het niet meer verder gaat. ‘Erik, ik kan niet meer.’
‘Je laat het uit je hoofd Kel. Niet alweer, hoor je me?
André laat de telefoon uit zijn hand vallen en haalt zijn drankflacon uit zijn binnenzak. ‘Het is goed zo.’ (Wordt vervolgd)

Over de schrijver

Nancy Bastiaans-Lommen

is geboren en getogen in het centrum van Heerlen. Tot haar 36e heeft ze er gewoond en ook voor een groot deel haar werkzame leven als adviseur personeelszaken doorgebracht. Zo'n tien jaar geleden besloot ze met haar man de rust op te zoeken in het nabij gelegen Wijnandsrade. Inmiddels is ze teruggekeerd naar de stad waar haar hart ligt, Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.