De laatste van Frits

In Brunssum, Verhalen door Frits Hartgerink3 Reacties

frits-gaat-stoppen

En daar is hij dan, de laatste column alweer.
Robert Nijboer vroeg mij vorig jaar om eens een verhaal over de Royal bioscoop te schrijven voor de website (toen nog) OogopHeerlen. Leuk idee!
Ik opende mijn laptop en begon te typen en ik merkte al gauw, ik had er best lol in. Ik was vaak daar in de bioscoop geweest dus het kostte niet veel moeite. Even een tripje down memory lane….

inParkStad Advertentie

Al snel spraken we af dat ik dit vaker mocht doen en leverde ik wekelijks een column aan. Ik was er zelf verbaasd over hoe makkelijk ik de woorden op papier kreeg. Alleen, het moest wel over Heerlen gaan…. Maar (…fluisterend…) zoveel héb ik nou eenmaal niet met Heerlen! Tuurlijk zijn er erg leuke kroegen daar (Pelt! Bracke!) maar zo vaak kwam ik daar ook niet. En, geloof me, er zijn mensen die kunnen daar véél leukere verhalen over vertellen!

Ik besloot het dus allemaal dichtbij te houden.
Een column over “Het pleintje” ….over mijn vader…. mijn werk in Op de Bies….de ontwikkelingen die het afgelopen jaar speelden in mijn leven…Ik ging stoppen in Op de Bies… Op zoek naar een nieuwe baan en deze heb ik dan ook gevonden bij CMWW Brunssum/ Onderbanken waar ik dagelijks weer fluitend heen rijd!
Wat dat betreft voelt het schrijven ook wel ietswat therapeutisch.

Daarnaast vond ik dat ik ook af en toe mijn mening moest geven over hetgeen op dat moment speelde in de maatschappij. Ik ergerde me bijvoorbeeld mateloos aan het gezever en gezeur van al die negatieve mensen. De zogenaamde zwarte piet discussies… Het gezeur van mensen die maar constant roepen dat ze “het recht hebben om….” terwijl je over hun verplichtingen nooit wat hoort! Bohhhhh wat kunnen sommige mensen negatief zijn! Respect voor de mening van een ander? Ook al is die afwijkend van jouw eigen mening?

Om toch, al was het dan maar af en toe, eens tegemoet te komen aan de vraag van Robert of ik nu ECHT eens over Parkstad wilde schrijven, heb ik ook af en toe een stukje geschreven over mooie initiatieven binnen de gemeente. Zo ben ik bij mijn oude Scouting geweest, bij de voedselbank van “Geen woorden” en ook bij mijn oom in het mijnmuseum. Erg leuk om te doen ook!

Ik vind het echter wel belangrijk dat ik niemand (echt) beledig. (De rapper Sjors column was op het randje, geef ik toe. Maar kom op, we hebben het over rapper Sjors!)

Al gauw kreeg ik erg veel reacties op de verschillende verhalen. Sommige écht grappig. Zo zat ik destijds tegenover Jan Smeets in gesprek over het Pinkpop project van Op de Bies toen hij terloops (met een bepaalde blik in zijn ogen) vroeg “Wat had jij trouwens over “Bieber” geschreven????”
Ai…..
Hij was van verschillende kanten gewezen op deze column en was, in eerste instantie, “not amused” geweest…. Gelukkig kon hij er later wel om lachen!

De beste reactie ooit op een van de verhalen echter kwam van mijn oude lagere schooljuffrouw Emmie….
”Ik heb hem leren schrijven!” En daar is geen woord aan gelogen!

Zoals ik zeg, ik heb met plezier nu zo’n 60 columns geschreven en zal heus nog wel eens een stukje aanleveren bij InParkstad. Maar voor nu zet ik er (letterlijk) even een punt achter!

Als ik straks kom te overlijden (over een jaar of 50) dan weet ik in ieder geval dat bij mijn grafrede 2 woorden zullen worden uitgesproken in de speech…. Het woord “Batman” en nu ook het woord “Columns”. En ben eerlijk, hoe cool is dat!?!

Op naar nieuwe avonturen! Op naar een volgend hoofdstuk!
2018, ik ben er helemaal klaar voor! Bam jonguh!
Fijne feestdagen voor jullie allemaal! En tot gauw, waar dan ook!

Over de schrijver

Frits Hartgerink

inParkstad columnist met het hart op de tong. Zijn herkenbare verhalen vol humor zetten aan tot nadenken, maar altijd met een knipoog.

3 reacties op “De laatste van Frits”

  1. Het waren de meeste mooiste verhalen ooit geen onzin maar waarheid en daar mag je over schrijven geen zoeke koekjes omdat mensen dat graag horen maar keihard hoe het draaid in de wereld zo IK nu ook zeg jammer dat ze de waarde er niet van zien en jammer dat deze nu verdwijnt!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.