Trotse mbo-docenten; ze bestaan echt!

In Verhalen door Tom Bremen1 Reactie

Een drukke week ligt voor me en tegelijkertijd realiseer ik me dat alweer een jaar voorbij is. Maar ik ga hier niet mijmeren over het afgelopen jaar. Ik wil vol trots vertellen over mijn werk als mbo-docent Evenementen. U leest het in 1 zin, de woorden mbo, docent en trots. Een combinatie die niet vaak voorkomt. Als we daar dan ook nog Arcus aan toevoegen is het helemaal een rariteit.

inParkStad Advertentie

Eens, Arcus komt niet zo snel positief in de media. Als je er al over leest gaat het over te weinig studenten of een parkeervloer die zomaar zou kunnen instorten. Maar zo af en toe komen er berichten bovendrijven die wel laten zien dat de combinatie van de woorden Arcus, trots, mbo en docent samen kunnen.

Achtste editie Nieuwe Honden

Volgende week is alweer de achtste editie van Nieuwe Honden. Een multimediaal studentenproject van de afdeling Kunst, Theater en Media van Arcus college. De afgelopen jaren stond er steeds een thema centraal waar studenten houvast aan hebben bij de ontwikkeling van de multimediale show. Waar in het begin algemene thema’s gekozen werden zoals 80’s, 90’s en film, is er de laatste jaren steeds meer ruimte voor hedendaagse thema’s. Met het thema Onze Helden slaan we dit jaar weer een nieuwe weg in.

200 betrokken studenten werken mee

Het unieke aan dit project is dat er voor en achter de schermen bijna 200 studenten betrokken zijn bij deze productie. Van social media teams tot de schoonmakers. Op het podium ziet u de artiesten van popmuziek en artiest acteur, de techniek is in handen van podiumtechniek. Voor de beelden op de ledwall, de opnames en livestream zijn de studenten van Audiovisueel verantwoordelijk. Fotografen en medewerkers evenementenorganisatie werken samen aan de social media campagne. De studenten van Facilitaire dienstverlening zorgen voor de garderobe, bar en schoonmaak. Kappers zorgen dat onze artiesten er piekfijn uitzien en de beveiliging is in handen van de opleiding Handhaving, toezicht en Veiligheid. De poster van de voorstelling is ontworpen door studenten van Mediavormgeving en de koks van de horeca opleiding koken de crewmaaltijden voor ons. Veel opleidingen vinden aansluiting bij Nieuwe Honden en dat maakt dat ik als docent zo trots ben op dit project.

 

Ik realiseer me dat dit de projecten zijn waardoor het onderwijs voor mij uitdagend blijft. Ook al is het voor mij de achtste keer, ieder jaar weer borrelt de gezonde spanning de week voorafgaand. De studenten zijn er klaar voor, maar ieder jaar weer vind ik het erg spannend om aan de zijlijn te blijven staan. De studenten weten mij ieder jaar weer te verbazen met de voorstelling. En dan kom ik direct weer uit bij het trotse gevoel. Want het concert moet nog plaatsvinden. Op 14 en 15 november aanstaande in het KTM Theater aan de Valkenburgerweg. Nog een week en dan voel ik de spanning weer echt lekker. Gaan ze het redden? Jazeker, daar ben ik van overtuigd!

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor liefhebbers van jong talent en een vette show. Meer informatie en kaarten via www.nieuwehonden.nl

Over de schrijver

Tom Bremen

is docent Evenementenorganisatie aan het Arcus College in Heerlen. In zijn vrije tijd is hij trotse vader van tweeling Ilja en Noah die soms voorkomen in andere verhalen op inParkStad.nl

Eén reactie op “Trotse mbo-docenten; ze bestaan echt!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.