Het Mandela-effect

In Verhalen door Frits HartgerinkPlaats een reactie

mandela-effect

Elvis leeft nog! Hij speelt zelfs mee in Home alone. Nee echt, google maar. Paul McCartney daarentegen, die is dood. (Neeee, die kerel twee jaar geleden op Pinkpop dat was William Campbell, de lookalike die de rol van Paul aannam na diens overlijden in een auto-ongeluk in 1966)

inParkStad Advertentie

De overheid beheerst het weer door middel van chemtrails. (Die strepen in de lucht, als er een straaljager over komt) Bill Gates, Koning Willem Alexander, Angela Merkel en Donald Trump zijn eigenlijk, in het geniep, buitenaardse reptielen die menselijke maskers dragen en wachten op het moment dat hun moederschip land zodat ze de wereld kunnen overdragen. Misschien zaten zij wel in die UFO die gecrasht is in 1947 in Rosswell? Deze wordt trouwens bewaard in Area 51 en de technologie van deze UFO wordt gebruikt voor alledaagse dingen. Of dacht u echt dat wij zelf de magnetron bedacht hebben?

Allemaal waargebeurd

9-11 (de aanval op het world trade center in New York in 2001) is door de Amerikaanse overheid zelf uitgevoerd. Oh, en we leven natuurlijk ook niet in 2017. Hahaha, tuurlijk niet! Het jaar is 1720! Want de middeleeuwen hebben helemaal nooit plaats gevonden. Die heeft ooit eens iemand verzonnen.

De aarde, die blijkt gewoon plat te zijn. Of misschien toch wel rond, maar dan wel hol van binnen. Op de maan zijn we nooit geweest, want die bestaat helemaal niet. Wat u ziet is gewoon een hologram dat omhoog gestraald wordt om ons te laten geloven dat de aarde ook rond is. (Zie je wel!)

Kennedy is doodgeschoten door iedereen BEHALVE door Lee Harvey Oswald. Michael Jackson woont tegenwoordig in Dubai

De rapper Jay-Z is een vampier die door de tijd reist. En de acteur Keanu Reeves ook. Vergelijk maar eens foto’s van hem met 20 jaar geleden. Zie je wel, hij is niet ouder geworden. Dan moet ie dus wel. En dan heb ik het er nog niet over de illuminatie of de zionisten (de wat?) die de wereld in hun macht hebben. De familie Rothschild voorop.

Mandela-effect

Pffff…. Eerlijk? Ik geloof er helemaal geen barst van! Desalniettemin kan ik me best met die complottheorieën amuseren. Als ik me een avondje verveel dan laat ik me op internet lekker meeslepen door deze verhalen. Sinds kort is er een nieuwe “theorie” en ik moet eerlijk zeggen…. ‘kweetnie…. daar komen dingen naar voren waar ik echt verbaasd over ben. Google maar een op de “Mandela theory”. Mandela als in Nelson Mandela, ja. Het komt eigenlijk op het volgende neer: Herinneringen die wij hebben aan vroeger zijn aangepast of compleet veranderd. Zo waren veel mensen in schok omdat Nelson Mandela in 2013 overleed. Die was toch al dood? Die mensen wisten het zéker! Ze hadden destijds, midden jaren 90, zelf naar zijn begrafenis op tv gekeken!

Meer voorbeelden

U vraagt om andere voorbeelden?
Iedereen heeft de film Forest Gump wel gezien toch? De bekendste quote uit deze film?
“Life is like a box of chocolates….”
Toch?
NEE! Fout! Vroeger ja! Maar nu is het “Life WAS like a box of chocolates!”.
WAS! Verleden tijd! Hebben we het dan al die tijd fout gezegd?

Kom kom Frits…. Dat kan beter… Ok…. Als ik het einde van het volgend nummer zing…
“We are the champions!
No time for losers
Cause we are the champions….”
Dan zingt U…?
NEE! Fout! Er komt helemaal geen “….of the world” meer achter!
Huh????
Vroeger eindigde het nummer daar toch mee? Of ben ik gek?

Heette die serie nou “Sex in the city” of “sex and the city”?
Had dat bankiertje op de doos van Monopoly nou wel of geen oogglas???
Het was toch Cruella deVille… En niet deVil????

Laten we eens dichterbij kijken…
Huh? The foo fighters op Pinkpop? Die waren daar toch al eerder?
Met Roda ging het toch al slecht?
Ik WIST toch al dat het merendeel van de inwoners in Landgraaf tegen een fusie met Heerlen was? Net zoals ik ook nu al weet dat die gezamenlijke gemeente heus wel door word gezet….

Tja, alles wat ik in mijn columns schrijf is waargebeurd….Tenminste…zoals ík het mij herinner! Ik word soms wel eens verbeterd door mensen die zeggen “Nee dat klopt niet, dat was vroeger of later…. Maar ik herinner mij het op de manier als…. Woa…. Zou het dan toch…?

Over de schrijver

Frits Hartgerink

inParkstad columnist met het hart op de tong. Zijn herkenbare verhalen vol humor zetten aan tot nadenken, maar altijd met een knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.