Het Maankwartier is niks gevraagd!

In Had ik jou iets gevraagd?, Heerlen, Opinie door Paul DolhainPlaats een reactie

maankwartier

Er is ontzettend veel om te doen, zeker na de documentaire ‘Een hart voor Heerlen’. Het Maankwartier blijft een gespreksonderwerp in de straten van Heerlen. De voorstanders vinden het mooi en een verrijking voor de stad. De tegenstanders vinden het spuuglelijk en overbodig bijbouwen van leegstand. Maar… wat vindt het Maankwartier er eigenlijk zelf van? Hem is helemaal niks gevraagd!

Dag Maankwartier. Hoe gaat het met u?
Het gaat prima. Ik geniet wel van al die aandacht.

U stoort zich niet aan alle aandacht die er rondom de documentaire over u is geweest?
Laat ik gelijk even wat rechtzetten. Die docu ging niet over mij! Hij ging over mijn schepper: Michel Huisman.

Mijn excuses, maar maakt dat een verschil dan?
Absoluut! De tegenstanders klagen over het feit dat deze docu nogal ‘gekleurd’ was. En een nogal eenzijdig beeld van mij gaf. Dat is toch niet gek als het een documentaire is over Michel? Hij gelooft in zijn project en in zijn werken! Ik vind dat alleen maar logisch.

Maar ook de tegenstanders kwamen aan het woord. En zij klagen dat er flink geknipt is.
Bedoelt u dat de personen verknipt zijn? Of dat hun tekst verknipt is?

Dat laatste.
Het is denk ik allebei zo. Weet u, als er niet in geknipt zou zijn, zaten we nu nog met z’n allen voor de televisie. Ook in Michel is geknipt. Daar hebben ze meer dan 3,5 uur van zijn aanstekelijke lach uit geknipt. In vaktermen noemen ze dat gewoon montage.

Maar er wordt ook gezegd dat Roel Leers er helemaal uit is geknipt, terwijl er een dik uur met hem is gesproken.
Dat zal wel aan hem zelf gelegen hebben. Ik weet niet waarom dat is gebeurd. Daar weet Aart Zeeman meer van. Maar ik kan me zo voorstellen dat hij niks toevoegt aan het geheel, omdat de andere twee tegenstanders exact hetzelfde zeggen, alleen in andere bewoordingen.

Toch is het dan wel leuk om hem even aan het woord te laten.
U heeft een apart gevoel voor humor. Weet u. Ik snap niet waar ze over zeuren. Zelf lopen ze altijd naar programma’s als Shownieuws en Kannie Waar Zijn. Als er ergens in geknipt wordt en eenzijdig ongecontroleerd wordt gebrabbeld, dan is het daar wel. Ik heb me rot gelachen. Hoe serieus moet ik die kritiek dan nemen, als je jezelf daar belachelijk maakt?

U snapt wel dat er kritiek is?
Absoluut. Alles wat nieuw en revolutionair is, daar is kritiek op. Toen ik uiteindelijk onder de hamer kwam in de gemeenteraad werd ik met een overgrote meerderheid geaccepteerd. Ook door Roel Leers, toen nog VVD’er. Nu ik er kom, vind ik dat we er wat van moeten gaan maken. Schouders eronder en hupsakee.

Hoe gaat het met de huurders? Denk u dat u genoeg bedrijven krijgt om goed gevuld te zijn?
Een grote deel van mij is bestemd voor de woningmarkt. Nu wonen er al heel veel bewoners en daar komen er voldoende bij. Als het af is denk ik dat het grootste deel van de woningen verkocht of verhuurd zal zijn.

En de winkels?
Ja, dat is ook weer zo’n punt. Er wordt door enkele tegenstanders bewust naar buiten gebracht dat ik een winkelcentrum word. Dat is dus niet zo. Er komen een paar winkels, maar het overgrote deel is bestemd voor woningen en kantoren.

Maar er is wel een winkel die zich heeft teruggetrokken afgelopen week.
Dat klopt! En daar zal ongetwijfeld een nieuwe voor terugkomen.

Dat weet u zeker?
Nee, dat weet ik niet zeker. Maar ik weet een ding wel zeker. Dat als we als stad niet de schouders eronder gaan zetten, dat het dan nooit wat wordt. Dat er mensen tegen mijn komst waren, daar kan ik in komen. Dat er mensen zijn die het nog steeds niet leuk vinden, daar kan ik ook nog in komen. Dat er mensen zijn die nog steeds moord en brand schreeuwen nu ik er bijna ben, daar kan ik met mijn verstand niet bij. Zeker omdat we als stad, één van die grote schreeuwers nodig hebben.

U doelt op Jos van de Mortel?
Onder andere Jos. Hij heeft zelfs al ‘andere namen’ nodig om zijn mening erdoor te drukken.

Hoe bedoelt u?
Op Facebook heet hij niet Jos van de Mortel, maar heeft hij een andere naam. Maar dat terzijde. Ik vind het veel verstandiger om eens met zijn alle aan de tafel te gaan zitten, dan continue aan elkaars poten te gaan zagen.

Dat lijkt u een goede oplossing?
We moeten in ieder geval uit deze impasse. Met schreeuwen komen we niet verder. Er wordt straks een heel groot gedeelte van Heerlen Centrum gesloopt. Winkelcentrum de Plu gaat weg. Schinkelkwadrant Zuid wordt grotendeels gesloopt. We kunnen beter met z’n allen gaan bekijken hoe we dat gaan invullen. Jos heeft ontzettend veel panden in de stad. Dan is het ook logisch dat hij daar een duidelijke mening over heeft. Alleen de toon waarop dat gebeurt, die zint me allerminst.

U zit wel lekker in uw vel?
Op veel plekken heb ik nog geen vel. Er wordt nog druk aan me gewerkt. Nog even dan is de rest van mijn lichaam ook af. Ik kan niet wachten.

Hoe ziet u de toekomst van Heerlen in?
Ik zie hem met vertrouwen tegemoet. Als alles op zijn plek valt, krijgen we een schitterende stad. Een stad met in de Saroleastraat goed gevulde mooie panden waar de gevels van zijn gerestaureerd. Een schitterend stadspark tegenover Theater Heerlen. Een mooie Bongerd waar de oude V&D weer floreert. De zijstraatjes zoals de Dautzenbergstraat en de Oranje Nassaustraat gevuld met kleine winkeltjes. Het Corio Center gevuld met de grote merken.

En het Loon?
Kaaabbooeemmm! Haha. Nee, dat weet ik niet. Ik denk wel dat ’t Loon zich zal moeten onderscheiden, maar het wordt lastig.

Ik wens u veel sterkte de komende periode.
Mag ik u danken voor uw tijd. U gaat toch niet al te veel knippen in mijn teksten he?

Zal ik u het artikel eerst toesturen voor publicatie?
Grapje Pik… Grapje…

Over de schrijver

Paul Dolhain

interviewt voor inParkStad elke maand een markante plek in Heerlen. Op maandag kun je hem vlak voor de lunch horen op L1 radio waarin hij terugblikt op de afgelopen week. Je herkent hem misschien ook van de And're Hazes Band en als één helft van het duo Peul Jan. Kijk ook eens op zijn site.

julie night sexy blowjob.onlyragazze.com
sessohub.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.