WC-brillen op bergen en gouden bolussen in winkelcentra

In Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld, Van Binnen en Van Buiten, Voerendaal door Kevin GoesPlaats een reactie

WC-brillen op de berg

Beste Frank,
Ik had eerlijk gezegd nog niets gehoord over dat plan waar je het de vorige keer over had, die wc-bril bovenop de skiberg in Landgraaf. Maar toevallig zapte ik vorige week langs Nieuwsuur en zag in Maurice Hermans en Jo Coenen langskomen. Ook daar kwam het onnodige gevaarte boven Snowworld ter sprake.

Ook in deze uitzending werd maar weer eens duidelijk dat ondanks de harde wind in Parkstad, neuzen nooit dezelfde kant op staan. In plaats van gezamenlijk de problemen aan te pakken, heeft iedereen een eigen agenda en eigen plan. Zonde van al die energie die al die eilandjes in oplossingen steken. Samen kom je veel verder.

Want iedereen heeft wel hetzelfde eindproduct: de regio moet weer aantrekkelijk worden en waar het kan ook nog eens zo kunstzinnig blijven als dat hij nu al is. Maar waarom moet dat dan altijd op eigen houtje? Zelfs de voice-over van Nieuwsuur had door dat de verschillen tussen de gedachten van de twee geïnterviewden groot waren. Soms zelfs te groot.

En dan was dit nog een item zonder de grote man achter het Maankwartier, Michiel Huisman. Het is fijn dat er in onze regio zoveel plek is voor creativiteit en ruimte is voor aparte ideeën, maar het wordt wel tijd dat er een lijn getrokken wordt en dat er een kant gekozen wordt. Want als we zo doorgaan dan eindigen we met wc-brillen op bergen, vliegende schotels bovenop het glaspaleis en gouden bolussen middenin het Corio Center. Het mag dan allemaal geweldig kunstzinnig zijn, over 10 jaar realiseren we pas dat we dan het lachertje van Nederland geworden zijn.

Ik zou zeggen: nodig iedereen met een idee uit bij Pelt, zet Coenen, Hermans, Huisman, Oztan, Leers en iedereen die wil aan een tafel en zet daar een nuchtere gespreksleider bij. Ik dacht aan iemand uit Twente, die als ware het een scheidsrechter de wedstrijd goed kan laten verlopen. En ga dan met wat daaruit komt aan de slag. Gezamenlijk. Misschien dat Nieuwsuur over 5 jaar dan een item kan maken over hoe al die ideeën geleid hebben tot een prachtige synergie die de grenzen tussen Heerlen en Landgraaf en Kerkrade heeft doen vervagen.

Tot snel!

Kevin

Over de schrijver

Kevin Goes

Broodjournalist voor een landelijke omroep, schrijft in zijn vrije tijd. Heeft een boek gepubliceerd over identiteitsfraude. Woont in Amsterdam, maar met Heerlens bloed en volgt daarom de ontwikkelingen in zijn geboortestad met een kritisch oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.