Een Humba voor Nol

In Gemeentes, Heerlen, Heerlense Helden, Kerkrade, Sport, Van Binnen en Van Buiten, Verhalen door Frank BennekerPlaats een reactie

Hey Kevin,
Weet je nog wat ik in mijn vorige brief schreef, over de Nog Nieuwere Nieuwe Nor? Dat je voor Foo Fighters voorlopig in Amsterdam dichterbij zat dan in Heerlen. Zat ik er even naast. Ik dacht dat Dave Grohl zijn belofte aan Jan Smeets allang vergeten was. Het heeft een paar jaar geduurd sinds hij op het podium in Zweden zijn been brak en zijn optreden op Pinkpop af moest zeggen, maar straks in juni komt ‘ie hem toch nog na. De gitaarliefhebbende Pinkpopganger krijgt er weer een beetje hoop door.

Over hoop gesproken, zoals je weet zit ik met mijn cluppie FC Twente in hetzelfde schuitje als jouw oude cluppie Roda JC. Degradatievoetbal, jij bent eraan gewend, voor mij als Twentefan is het iets nieuws. En afgelopen zaterdag streden die clubs tegen elkaar en ik moest zeggen dat ik hem even flink kneep. Want het toeval wilde dat op de morgen van de wedstrijddag bekend werd dat clubicoon Nol Hendriks was overleden. Dus ik zag al voor me dat een getergd en geëmotioneerd Roda JC de drie punten uit Enschede mee zou nemen als een mooi eerbetoon.

Begrijp me niet verkeerd, van mij mag Roda JC dit seizoen een heleboel overwinningen pakken en die opdragen aan Nol, afgelopen zaterdag was me dat niet zo goed uitgekomen. Ik was dan ook blij met de 3-0 overwinning. Laat het komend weekend tegen Feyenoord maar gebeuren. Dan staat ook de echte herdenking op het programma, met een minuut stilte vooraf, nadat er donderdagmiddag al een uitvaartdienst voor Nol Hendriks in het Parkstad Limburg Stadion op het programma staat.

En voor Nol moet Roda JC dit seizoen ook in de eredivisie blijven. Al was de relatie tussen de club en de voormalige suikeroom de laatste jaren wat vertroebeld geraakt, Nol was nog wel steeds écht betrokken bij de club. En hij was nooit te beroerd om bij tijd en wijle zijn ongezouten mening te geven over het wel en wee binnen de club. Met Nol verliezen Roda JC en Parkstad een kleurrijk figuur die enorm gemist gaat worden. Ik hoop dat hij donderdag en zaterdag het eerbetoon krijgt dat hij verdient. En dat zaterdagavond rond half negen de spelers van Roda JC de Humba kunnen doen en die opdragen aan Nol.

Groeten, Frank

Over de schrijver

Frank Benneker

groeide op in het Twentse dorp De Lutte en verhuisde in 2004 naar Heerlen om als student journalistiek stage te lopen bij Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad. Tegenwoordig is hij werkzaam als redactiechef Zuid-Limburg van de VIA Limburg-weekbladen, waaronder VIA Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.