Bloedbloemen – deel 9

In Fictie, Heerlen door Nancy Bastiaans-Lommen2 Reacties

Bloedbloemen - deel 9

Als het team in de stad uitkijkt naar ‘de nepper’, zitten Kel en Joppe in café Pelt. Zoals André al had verwacht houdt de verdachte zich inderdaad in hun buurt op. Er ligt ineens een brief op hun tafel zonder dat ze gezien hebben wie het daar neer heeft gelegd. Joppe leest de brief en laat van schrik het glas uit zijn hand vallen.

inParkStad Advertentie

De Jong komt de kroeg binnen en laat Kel de foto zien van een groep feestende mannen voor café Pelt. ‘De nepper’ staat erbij maar toen Erik erop af liep om hem op te pakken was de vogel gevlogen. Kels ogen schieten van Joppe naar de foto en weer terug naar zijn vriend en vraagt hem wat er aan de hand is. ‘Wat staat er in de brief’?’ Joppe schuift de brief over de tafel naar André, begraaft zijn gezicht in zijn handen en schudt zijn hoofd.

Kel grijpt onmiddellijk zijn jas, springt op van zijn stoel en roept: ‘Meekomen, we hebben geen tijd te verliezen’. De Jong wil hem nog tegenhouden en om uitleg vragen maar Kel stuift naar buiten. ‘Joppe, jij rijdt met mij mee. De Jong, jij pakt de dienstwagen en vraag versterking. We gaan naar de carnavalsloods op het industrieterrein ‘de Koumen’. In volle vaart scheurt Kel door het centrum. Joppe smeekt hem om nog harder op het gaspedaal te trappen en roept: ‘Schiet op, mijn vrouw is in gevaar’.

Voor de loods staat een praalwagen vol met bloemen. Een bouwlamp verlicht het bebloede en naakte lichaam van Diana, die op de wagen vastgebonden aan een paal bovenop een sokkel staat. Haar hoofd hangt schuin naar beneden en haar armen zijn gespreid. Het tafereel doet André even denken aan het heilig hartbeeld dat hij eerder die dag nog bewonderde en waar hij rust zocht. De versterking is, op Pamela na, gearriveerd. De Jong geeft het team instructies en probeert in de tussentijd zijn collega te bereiken. ‘Waar hang je uit, opschieten’ spreekt hij gehaast in op haar voicemail. Joppe rent op de praalwagen af en vraagt zijn vrouw om een teken van leven. Net als hij op de wagen wil klimmen om haar te bevrijden, ziet hij de explosieven. Op datzelfde moment wordt hem via een luidspreker op kalme toon kenbaar gemaakt dat hij maar beter een stapje terug kan doen. (wordt vervolgd)

Over de schrijver

Nancy Bastiaans-Lommen

is geboren en getogen in het centrum van Heerlen. Tot haar 36e heeft ze er gewoond en ook voor een groot deel haar werkzame leven als adviseur personeelszaken doorgebracht. Zo'n tien jaar geleden besloot ze met haar man de rust op te zoeken in het nabij gelegen Wijnandsrade. Inmiddels is ze teruggekeerd naar de stad waar haar hart ligt, Heerlen.

2 reacties op “Bloedbloemen – deel 9”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.