Bloedbloemen – deel 10

In Fictie, Heerlen door Nancy Bastiaans-LommenPlaats een reactie

Bloedbloemen - deel 10

Als rechercheur Kel en Joppe arriveren op de plaats van bestemming zien ze een grote praalwagen vol met bloemen voor de loods staan. Joppe’s vrouw Diana staat er vastgeketend aan een paal bovenop. De narcissen aan haar voeten kleuren rood van het bloed dat van haar naakte lijf afdruipt. Als Joppe er naartoe snelt om zijn vrouw te redden wordt hij tegengehouden door wat hij ziet en hoort. Een vervormde stem spreekt door de luidspreker dat de wagen de lucht ingaat als hij erop klimt. Het team staat klaar behalve agente Pamela, zij is nergens te bekennen.

inParkStad Advertentie

Kel doet zijn best om een inschatting te maken van de situatie. De dader moet zich of in de loods bevinden of verschuilt zich in of achter de wagen. Er springt nog een lamp aan. Kreten van schrik luiden over het terrein. ‘Shit, dat is Pamela?’ roept De Jong. Op een bed van rozen ligt een vrouw in uniform. Ze kunnen nog net zien dat haar ogen zijn gesloten als het licht dat haar beschijnt weer uitvalt. De loodsdeur achter de wagen gaat open en een man komt te voorschijn. Het is ‘de nepper’. Terwijl het klikken van pistolen op scherp klinkt, houdt ‘de nepper’ zijn hand omhoog met daarin duidelijk zichtbaar een schietkist waarmee hij de explosieven op afstand tot ontploffing kan brengen. De agenten laten hun wapens weer zakken. ‘Wat wil je van ons?’ roept Kel. ‘De nepper’ zwijgt.

Kel herhaalt zijn vraag en Joppe schreeuwt er doorheen dat hij ‘de nepper’ zijn keel doorsnijdt als zijn vrouw iets overkomt. Kel legt zijn hand op Joppe’s arm en maant hem rustig te blijven. Uit de luidspreker klinkt opnieuw de robotachtige stem: ‘Kalm aan ‘gladde’. Je maakt je doorgaans niet zo druk om je vrouwtje. Was Nicole lekker? Ach en Manon, jullie deelden haar is het niet?’ Kel en Joppe kijken elkaar stomverbaasd aan.

De Jong, wat stond ook alweer op dat briefje in de bloemenzaak?’ vraagt Kel die zich ineens realiseert dat de dader wel eens een vrouw zou kunnen zijn. Misschien zelfs wel…nee dat kan niet. (wordt vervolgd)

Over de schrijver

Nancy Bastiaans-Lommen

is geboren en getogen in het centrum van Heerlen. Tot haar 36e heeft ze er gewoond en ook voor een groot deel haar werkzame leven als adviseur personeelszaken doorgebracht. Zo'n tien jaar geleden besloot ze met haar man de rust op te zoeken in het nabij gelegen Wijnandsrade. Inmiddels is ze teruggekeerd naar de stad waar haar hart ligt, Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.