Bloedbloemen – 12 voorlaatste deel

In Fictie, Heerlen, Verhalen door Nancy Bastiaans-LommenPlaats een reactie

bloedbloemen 12

Terwijl De Jong bij de echte Van de Maesen op zoek gaat naar de ontbrekende en gezamenlijke link naar het verleden van zijn baas en zijn vriend, krijgt Joppe de opdracht van ‘de stem’ om op de voorkant van de wagen te klimmen. Na een poos komt De Jong eindelijk terug met een fotoboek. Precies op het moment dat hij zich realiseert wie de dader is, worden ze opgeschrikt door een luide knal en worden ze omgeven door een dikke laag rook.

inParkStad Advertentie

Snel proberen de agenten hun monden met hun mouwen af te dekken om niet te stikken in de rook, terwijl ze op de commando’s van Kel en De Jong de half uiteengereten wagen omsingelen en de loods bestormen. Kel loopt op de lichamen af, of dat wat er van over is. Joppe’s en Diana’s lichaamsdelen liggen verspreid tussen de brokstukken. Kel hurkt naast het lichaam van ‘de nepper’ en voelt in zijn hals of hij nog leeft. ‘Centrale, ik heb een zwaargewonde hier, acute medische zorg is vereist.

De Jong zoekt naar Pamela die eerder op de avond op het deel van de wagen lag dat nu nog overeind staat. ‘Ze is weg’, schreeuwt hij, maar Kel is te ver weg om te verstaan wat hij zegt. Dan ziet De Jong datgene wat hun vermoedens bevestigt. Hij pakt de microfoon op, tikt er tegenaan en praat erin. Het lijkt stuk te zijn maar als hij het knopje op de handgreep induwt, hoort hij zijn eigen stem vervormen naar de inmiddels bekende en akelige computerstem. ‘André, ik ben het Erik, de vogel is gevlogen’.

Kel pakt zijn megafoon en roept dat de jacht op Pamela is geopend. Er valt even een stilte en direct daaropvolgend begint iedereen te mompelen. De ‘oh’s en ‘ik geloof het niet’s‘ komen overal vandaan. De agent die naast André staat herhaalt wat de anderen zeggen en krijgt een flinke por van Kel wiens geduld nu echt op is en schreeuwt: ‘Opschieten, pak dat kreng op en wel nu meteen’. (wordt vervolgd – volgende week het slot)

Over de schrijver

Nancy Bastiaans-Lommen

is geboren en getogen in het centrum van Heerlen. Tot haar 36e heeft ze er gewoond en ook voor een groot deel haar werkzame leven als adviseur personeelszaken doorgebracht. Zo'n tien jaar geleden besloot ze met haar man de rust op te zoeken in het nabij gelegen Wijnandsrade. Inmiddels is ze teruggekeerd naar de stad waar haar hart ligt, Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.