Fictie: Bloedbloemen – Deel 8

In Fictie, Heerlen door Nancy Bastiaans-LommenPlaats een reactie

Bloedbloemen - deel 8

Het is voor Kel en zijn team nu wel duidelijk dat de ‘nep- van der Maesen’ opgepakt moet worden. Hij is gesignaleerd op de plek waar Manon dood gevonden is en eerder meldde hij zich als getuige na de moord op Nicole en Theo.

inParkStad Advertentie

André weet niet waarom maar zijn gevoel zegt hem te zwijgen tegen zijn collega’s over de connectie tussen de moorden, Joppe en hemzelf. Zelfs De Jong laat hij in het ongewisse. Wel geeft hij hem de opdracht om die avond met collega’s de stad in te gaan en uit te kijken naar ‘de nepper’ zoals ze de verdachte nu noemen. Hij zal hetzelfde doen en vertelt dat hij met ‘de gladde’ in café Pelt zit. De Jong kijkt verbaasd en vraagt naar zijn motief om zich in het openbaar met deze crimineel te vertonen. Kel mompelt dat hij zijn redenen heeft en draagt hem op om gewoon te doen wat hij zegt.

De aanleiding van hun samenzijn is beladen, toch ervaren de mannen hun avondje aan het bier, borrelhapjes en mooie herinneringen als gezellig. Pas als Joppe de uitbater Frits vraagt naar nog een glas ‘Cuveé des Trolls’ roept André hem een halt toe. ‘Vergeet niet waarom we hier zitten,’ fluistert hij Joppe toe en vraagt Frits om hem een cola te brengen. Als Joppe en André hun blikken weer op het tafeltje richten zien ze een brief liggen met hun namen erop. ‘Verdomme, hoe kan dit?’ foetert Kel en kijkt het café in. Ieder gezicht neemt hij in zich op maar ontdekt geen verdacht of opvallend gedrag. Joppe wenkt een man die aan de bar zit om naar hem toe te komen en vraagt: ‘Heb je behalve Frits nog iemand aan ons tafeltje gezien?’ De man antwoordt niets gezien te hebben behalve de groep feestende mannen die in polonaise naar de uitgang liepen. ‘Vast een vrijgezellenfeestje.’ zegt de man en kijkt zijn baas verontschuldigend aan. Kel stuurt in de tussentijd een WhatsApp naar De Jong dat hij direct foto’s moet maken van de groep feestende mannen die Café Pelt net hebben verlaten.

Joppe opent de brief. De kleur in zijn gezicht neemt direct die van de schuimkraag van zijn speciaalbier aan. Deze laat hij vervolgens van schrik uit zijn handen vallen. (wordt vervolgd…)

Over de schrijver

Nancy Bastiaans-Lommen

is geboren en getogen in het centrum van Heerlen. Tot haar 36e heeft ze er gewoond en ook voor een groot deel haar werkzame leven als adviseur personeelszaken doorgebracht. Zo'n tien jaar geleden besloot ze met haar man de rust op te zoeken in het nabij gelegen Wijnandsrade. Inmiddels is ze teruggekeerd naar de stad waar haar hart ligt, Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.