Fictie: Bloedbloemen – Deel 7

In Fictie, Heerlen door Nancy Bastiaans-LommenPlaats een reactie

Bloedbloemen - deel 7

Wat is er toch aan de hand?‘ vraagt Joppe, wetend dat de rechercheur ook geen antwoorden heeft. ‘Iemand wil ons naaien of in ieder geval een van ons‘, antwoordt hij en kijkt gespannen om zich heen. De bakkerij heeft een vreemde uitwerking op hem. Hij proeft opnieuw de smaak van overwinning omdat hij ermee weg is gekomen maar tegelijkertijd voelt hij ook de schaamte. Het is alsof alle blikken op hem gericht zijn en zeggen: ‘We weten wel dat jij het was‘.

inParkStad Advertentie

Kel schudt zijn hoofd, alsof hij hiermee de gedachten kan uitdrijven. ‘Luister André, dit is gewoon gestoord. Ik heb genoeg vijanden en jij ook. Maar om dan onze vrouwen af te slachten? Dat is echt gestoord‘, benadrukt Joppe, zonder de rechercheur aan te kijken. Hij kijkt uit het raam en denkt aan hoe dit hernieuwde contact aanvoelt als vanouds. Het is hun werk dat een barrière opwerpt en waardoor ze niet vrijelijk aan hun vriendschap kunnen toegeven. Heel even valt er een gemakkelijke stilte waarin ze genieten van hun samenzijn. André doorbreekt de stilte en vraagt of Nicole zijn vriendin was. ‘Minnares, je weet dat ik getrouwd ben‘, antwoordt hij.
Manon is een ex van mij en van jou dus weten we nog niet of de dader het op ons allebei gemunt heeft‘, mompelt André. Dan schiet hij in een wanhopige lach en stottert: ‘Wat een puinhoop‘.

De mannen nemen afscheid van elkaar en spreken af elkaar die avond in Café Pelt weer te treffen. Als iemand het op ze gemunt heeft zal diegene zich vast in hun buurt willen ophouden. André slentert door de stad en besluit huiswaarts te gaan. Sinds zijn scheiding woont hij in een flat aan de Marcellusstraat tegenover voetbalvereniging Bekkerveld. Het gefluit van de scheids en geluiden van fanatieke vrolijke kinderen in de vroege ochtend hoort hij liever dan het gekwetter van vogeltjes.

Thuis gaat hij uitgeput op bed liggen. Net als hij in slaap valt gaat de telefoon. De Jong vraagt bezorgd hoe het met hem gaat. ‘Prima jongen, nog nieuws?‘ vraagt hij. ‘Ja, een getuige heeft vanmorgen een man een grote zak het bos in zien slepen. Het signalement komt sterk overeen met de nep- van der Maesen.‘ (wordt vervolgd)

Over de schrijver

Nancy Bastiaans-Lommen

is geboren en getogen in het centrum van Heerlen. Tot haar 36e heeft ze er gewoond en ook voor een groot deel haar werkzame leven als adviseur personeelszaken doorgebracht. Zo'n tien jaar geleden besloot ze met haar man de rust op te zoeken in het nabij gelegen Wijnandsrade. Inmiddels is ze teruggekeerd naar de stad waar haar hart ligt, Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.