Fictie: Bloedbloemen – deel 5

In Fictie, Heerlen door Nancy Bastiaans-LommenPlaats een reactie

Bloedbloemen - deel 5

Inspecteur Kel heeft de echte Kasper Van der Maesen aan de tand gevoeld en ziet geen reden hem te verdenken van enige betrokkenheid bij deze steeds vreemder wordende zaak. Kel was er in eerste instantie van overtuigd dat hij een ordinaire ‘crime passionel’ had op te lossen. Dit veranderde door de komst van die vreemde snuiter die zich melde onder een valse naam en suggereerde dat de slachtoffers elkaar kenden en dat Joppe alias ‘ de gladde’ er mee te maken heeft. Kel wrijft over zijn slapen in de hoop dat hij hiermee de langzaam opkomende hoofdpijn nog kan tegenhouden. Hij is er van overtuigd dat er een verband is tussen de moorden, ‘de gladde’ en hemzelf.

inParkStad Advertentie

André Kel en Joppe Leusink, ze waren een onafscheidelijk duo. Kel op het rechte pad was in die dagen net zo ondenkbaar als Joppe in het criminele circuit. Het is aan ‘de gladde‘ te danken dat Kel geen strafblad heeft en zelfs inspecteur is geworden. De inbraak bij een bakkerij in de Saroleastraat was hét bewijs van de vergaande loyaliteit van Joppe jegens zijn vriend. Hij bleef achter toen ze de politie hoorden aankomen en gaf Kel daarmee de kans om in de koude nacht te verdwijnen. Joppe belandde voor het eerst achter de tralies en André schrok zodanig van de mogelijke gevolgen van zijn strapatsen dat hij besloot om vanaf dat moment het rechte pad te bewandelen. Joppe daarentegen transformeerde zich geleidelijk tot ‘de gladde’. Een naam die hij mede aan André te danken heeft omdat hij degene is die ervoor zorgt dat zijn oude makker uit de handen van justitie blijft. ‘De gladde’ levert op zijn beurt, via zijn handlangers, essentiële informatie aan de inspecteur die hierdoor zijn zaken snel kan oplossen. Niet dat ze dit zo met elkaar hebben afgesproken. Ze vermijden al jaren direct contact met elkaar. Het is een loyaliteit die zijn oorsprong vindt in hun oude diepgewortelde vriendschap.

Kel ziet geen andere uitweg dan hun onuitgesproken deal om contact te vermijden nu te doorbreken. Iemand speelt een vies spel. Net als hij in het systeem het telefoonnummer opzoekt, stormt De Jong zijn kantoor binnen en zegt met een verwilderde blik: ‘ Weer een dode bedekt met bloemen. Ze ligt in het Imsteraderbos.

(wordt vervolgd)

Over de schrijver

Nancy Bastiaans-Lommen

is geboren en getogen in het centrum van Heerlen. Tot haar 36e heeft ze er gewoond en ook voor een groot deel haar werkzame leven als adviseur personeelszaken doorgebracht. Zo'n tien jaar geleden besloot ze met haar man de rust op te zoeken in het nabij gelegen Wijnandsrade. Inmiddels is ze teruggekeerd naar de stad waar haar hart ligt, Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.