Fictie: Bloedbloemen – deel 4

In Fictie, Heerlen door Nancy Bastiaans-LommenPlaats een reactie

Bloedbloemen - deel 4

Nadat Helmy haar verhaal heeft gedaan en is vertrokken neemt Kasper plaats aan de tafel bij rechercheurs Kel en De Jong. ‘Jij hebt iets gezien dat met de zaak te maken heeft‘? vraagt André. ‘Dat weet ik niet maar ik zag iets vreemds gisteravond. De dode man, Theo is vaste klant bij Bracke net als ik. Gisteravond vierde hij daar zijn verjaardag. De vrouw, Nicole heb ik niet vaak gezien maar gisteravond zag ik haar. Nogal een opvallend type met die lange rode krullen. Ze had ruzie met Joppe en Theo sprong tussenbeiden‘, vertelt Kasper. ‘Wat is daar vreemd aan‘? vraagt Erik, die geïnteresseerder lijkt in de roddelbladen voor zich dan in het verhaal van deze getuige. ‘Ja hallo, wie is hier de speurneus? Joppe, alias ‘de gladde’. Zo’n beetje de gevaarlijkste crimineel van Zuid-Limburg. Iedereen weet dat als je tegen hem ingaat dat zijn mannetjes met je afrekenen. Waarom zou Theo dat risico nemen en dat voor een vrouw die hij amper kent. Nu zijn ze allebei dood. Een en een is twee‘, besluit Kasper zijn betoog. André stelt nog wat vragen en Erik die nu wel luistert, noteert zijn gegevens.

inParkStad Advertentie

Ze kijken Kasper na als ze hem op zijn renfiets van de promenade richting de schouwburg zien fietsen. Pam die inmiddels terug is, wordt op de hoogte gebracht van de afgegeven verklaringen en de rechercheurs krijgen op hun beurt te horen dat Theo gescheiden is, geen kinderen heeft en er verder geen familie in leven is om in te lichten. ‘Hoe reageerde zijn ex?’ vraagt Kel. ‘Geschrokken, gematigd emotioneel, zoals je van een ex verwacht, niets bijzonders,’ antwoordt ze.

André kijkt zijn collega’s aan en vraagt: ‘Valt jullie verder niets op aan dit hele verhaal?‘ Erik en Pam schudden hun hoofd. André, zucht en gaat verder: ‘Hoe weet Kasper wie de doden zijn? Hij was vanmorgen niet hier. Op Helmy na, is iedereen nog binnen en de pers is ook nog niet ingelicht. Sterker nog, Nicole’s familie is nog niet eens op de hoogte. Pam, jij gaat met mij mee we gaan ze inlichten. Erik, jij zorgt dat die van der Maesen zich vanmiddag op het bureau meldt‘.

André voelt zich afgemat, leeggezogen zoals altijd na een slechtnieuwsgesprek. Hij was door alle heftige emoties niet veel wijzer geworden over Nicole’s leven behalve dat ze erg geliefd moet zijn geweest. Als hij met afgezakte schouders en zijn hoofd naar beneden hangend het bureau binnenloopt voelt hij de energie weer naar binnenstromen. De baliemedewerkster weet te melden dat van der Maesen in verhoorkamer vijf wacht. ‘Waar is de Jong‘? vraagt hij terwijl hij al naar de verhoorkamers loopt. ‘Die komt zo, hij is nog bij Veneziana.‘ roept de baliemedewerkster hem na. Kel trekt de deur open. ‘Wie ben jij? Waar is Kasper van der Maesen?‘ De man kijkt Kel verbluft aan. ‘Ik ben Kasper, wat doe ik hier? Wat moet de politie van mij‘?

(wordt vervolgd…)

Over de schrijver

Nancy Bastiaans-Lommen

is geboren en getogen in het centrum van Heerlen. Tot haar 36e heeft ze er gewoond en ook voor een groot deel haar werkzame leven als adviseur personeelszaken doorgebracht. Zo'n tien jaar geleden besloot ze met haar man de rust op te zoeken in het nabij gelegen Wijnandsrade. Inmiddels is ze teruggekeerd naar de stad waar haar hart ligt, Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.