‘Godzilla op Cultura Nova’

In Heerlen, Van Binnen en Van Buiten door Kevin GoesPlaats een reactie

Hoi Frank,
Ik moet eerlijk toegeven dat ik je laatste brief snel gelezen heb. Het was namelijk een hectische week vorige week, met een groot evenement waar ik de afgelopen drie jaar flink aan gebouwd heb en waardoor 250 Europese jongeren in het altijd bruisende Ermelo terechtgekomen waren. Pas vandaag ben ik weer alleen, in mijn eigen huisje.

inParkStad Advertentie

Ook dat niet meer voor lang, want binnen twee weken trek ik in bij een gezamenlijke vriendin van ons. Het wordt dus een Heerlens huishouden daar, met wat Rotterdamse en Twentse accenten. Je mag zo vaak langskomen als je wilt. En naast die nieuwe woning, start ik ook per 1 september met een nieuwe baan.

Je kunt je voorstellen dat ik nogal geleefd ben deze week en dat ik dus nauwelijks oog had voor het schoon wat er allemaal in Heerlen langskomt tijdens Cultura Nova. Zo heb ik wel begrepen dat de kerk geclaimd is door Godzilla, maar met de enorme leegloop uit diezelfde parochie, denk ik niet dat hij veel slachtoffers gaat maken.

Maar wat ik ook zie, zijn heel veel leuke kleine initiatieven. Heerlense bands die op kleine podia spelen in de stad. Ongemerkt heeft het grote Cultura Nova daarmee een plek gecreëerd die eerder door Booch! gefaciliteerd werd. Dat is mooi en zorgt ervoor dat die kleine bandjes mogelijk ook wat meer bekendheid krijgen.

Jou kennende, is je spot deze week Klein Berlijn. Als de storm bij mij een beetje is gaan liggen, dan kom ik misschien nog wel even langs voor een biertje.

Groet, Kevin

Over de schrijver

Kevin Goes

Broodjournalist voor een landelijke omroep, schrijft in zijn vrije tijd. Heeft een boek gepubliceerd over identiteitsfraude. Woont in Amsterdam, maar met Heerlens bloed en volgt daarom de ontwikkelingen in zijn geboortestad met een kritisch oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.