Fictie: Het mysterie van de vier seizoenen – deel 7 (einde)

In Fictie, Heerlen door Nancy Bastiaans-LommenPlaats een reactie

Fictie op Vrijdag - deel 7

…Tijdens onze ontsnapping uit café Bijsmans horen we gestommel. Onze ontvoerder is in het pand en zet zijn achtervolging in als wij vluchten. Het politiebureau is nog maar enkele meters van ons vandaan, als ik zie dat hij ons bijna te pakken heeft.
Ik voel een harde klap tegen mijn hoofd, voordat ik buiten bewustzijn raak zie ik nog dat het een lantaarnpaal is waar ik tegenop ben gelopen…

inParkStad Advertentie

Ik voel dat iemand me beetpakt en optilt. Door de hoofdpijn en het felle licht kan ik mijn ogen niet openen maar ik ben ervan overtuigd dat hij ons te pakken heeft. Ik worstel en trap om los te komen maar hij is te sterk. Als ik wil schreeuwen legt hij zijn hand op mijn mond en hoor ik ‘ssssst’ in mijn oor. Het klinkt zo hard dat mijn hoofd nog harder bonkt en ik een golf van misselijkheid door mijn maag voel trekken. Ik wil niet overgeven en besluit dat alleen rust me nu kan redden. Ik zak weer weg, het is donker.

Ik ontwaak in iets dat op een cel lijkt. Waar is Bas? Zou hij het gered hebben? Dat is mijn enige hoop op redding. De hoofdpijn is gelukkig gezakt en als ik met mijn hand mijn hoofd aftast voel ik een dikke bult. Het rammelende geluid van een sleutelbos en vervolgens het openen van de deur boezemen me dermate angst in dat ik mijn ogen weer dichtknijp en doe alsof ik slaap. ‘ Hier is ze,’ hoor ik een onbekende stem zeggen. Mijn nieuwsgierigheid wint het van de angst en ik open mijn ogen. ‘Bas? Waar zijn we?’ Bas komt met een grote glimlach naar me toe en zegt: ‘Het is voorbij, ze hebben hem te pakken.’

Tijdens onze vermissing heeft de politie ook Anja ondervraagt. Zij vertelde over Bas die dacht dat we achterna gezeten werden en dat ze vond dat wij ons vreemd hadden gedragen sinds ons bezoek aan Freek in het huis van zijn vader. De politie deed onderzoek en ontdekte dat Freeks vader een voormalig snoepmagnaat was die door de uitvinding van de toverkauwgom failliet is gegaan. De eigenaar van de fopwinkel is de uitvinder. Door vergiftigd snoep te verpakken in wikkels van de fopwinkel zou de eigenaar achter de tralies komen en kon hij zijn imperium weer opbouwen. Hij had alleen niet op ons gerekend. Vlak voordat ik de lantaarnpaal raakte had de politie ons zien aan komen rennen. Freeks vader is opgepakt. De kelder met al het bewijsmateriaal was door de politie leeg aangetroffen maar in het tuinhuisje hadden ze nog een doos met wikkels en flesjes gif gevonden.

Een paar weken later spelen we weer in onze mooie vierseizoenenbuurt, kopen we weer toverkauwgom in de fopwinkel, samen met onze beste vriend Freek die nu in de Lentestraat woont.

Over de schrijver

Nancy Bastiaans-Lommen

is geboren en getogen in het centrum van Heerlen. Tot haar 36e heeft ze er gewoond en ook voor een groot deel haar werkzame leven als adviseur personeelszaken doorgebracht. Zo'n tien jaar geleden besloot ze met haar man de rust op te zoeken in het nabij gelegen Wijnandsrade. Inmiddels is ze teruggekeerd naar de stad waar haar hart ligt, Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.