Fictie: Bloedbloemen – deel 2

In Fictie, Heerlen door Nancy Bastiaans-LommenPlaats een reactie

Bloedbloemen - deel 2

De inspecteur geeft De Jong opdracht om naar de bloemist te gaan. ‘Het kan geen toeval zijn, Erik. Zorg dat er een team naartoe gaat voor sporenonderzoek en maak een foto van de boodschap die de dader heeft achtergelaten. Meld je dan direct weer bij mij’. Kel gaat over tot het geven van instructies aan de rest van het team: ‘Alex en Pam, jullie zetten de omgeving af en zorgen dat pottenkijkers doorlopen. De rest vangt deze mensen op. Zoek uit wie de slachtoffers heeft aangetroffen’. Vanuit het kleine groepje stapt een vrouw naar voren die zegt, dat zij er als eerste bij was. Ze barst in tranen uit. Kel loopt op haar af en begeleidt haar naar de ijssalon, die op last van de politie dicht is en ter beschikking staat voor opvang en verhoor van de getuigen.

inParkStad Advertentie

‘Ga hier zitten. Wat is je naam’? vraagt hij. ‘Helmy Bodelier’, stamelt ze. De directheid en het onfatsoen van de inspecteur verbazen haar zo, dat ze direct stopt met huilen. ‘Oké Helmy, ik ben André Kel, inspecteur. Vertel mij eens, hoe laat kwam je hier aan en heb je iets of iemand in de buurt gezien’? gaat hij op een iets mildere toon verder. Ze vertelt, dat ze net op weg was naar het treinstation en dat het rond kwart over zeven moet zijn geweest als ze Nicole en de man ziet liggen. ‘Ho, wacht even, Nicole? Je kent het slachtoffer? ‘ Ja, dat is Nicole Tentij. We hebben elkaar gisteravond nog gesproken’. Ze verbijt zich om niet opnieuw in huilen uit te barsten. ‘Waar’?

‘In café Pelt.’

‘Is ze een vriendin van je? Hadden jullie daar afgesproken?’ Kel wordt enthousiast van het welkome toeval dat ze een bekende van het slachtoffer is en wil doorvragen, maar wordt dan onderbroken. De Jong legt zonder aankondiging een telefoon voor zijn neus. ‘Hier, een foto van het briefje’, zegt hij terwijl hij naar Helmy knikt als een soort van excuus voor de noodzakelijke onderbreking. Hij gaat naast de inspecteur zitten. André leest hardop voor wat op het scherm staat:

Een hart verwelkt door geuren, zo zoet
Doornen van mij en de bloem? Zij bloedt

De inspecteur en De Jong kijken naar elkaar en dan tegelijkertijd naar Helmy die iets mompelt over de rozenman…

(wordt vervolgd) – Eerste deel van ‘Bloedbloemen’ gemist? Lees hem HIER terug.

Over de schrijver

Nancy Bastiaans-Lommen

is geboren en getogen in het centrum van Heerlen. Tot haar 36e heeft ze er gewoond en ook voor een groot deel haar werkzame leven als adviseur personeelszaken doorgebracht. Zo'n tien jaar geleden besloot ze met haar man de rust op te zoeken in het nabij gelegen Wijnandsrade. Inmiddels is ze teruggekeerd naar de stad waar haar hart ligt, Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.