Bunkerpop 2017

In Cultuur, Landgraaf door Erik GerardsPlaats een reactie

Bunkerpop 2017

Het festivalseizoen loopt, zo aan het einde van de zomer, op zijn laatste benen. Afgaande op de verschillende facebook-pagina’s en andere social media waren pinkpop, lowlands, paaspop en een keur aan andere festivals weer zeer geslaagd voor de vele liefhebbers van gitaren en singer-songwriters. Helaas raken zelfs bij de doorgewinterde festivalganger, in deze fase van het seizoen de centjes op. Gelukkig is het weer tijd voor Bunkerpop.

a.s. zaterdag 2 september: 12 uur. !!Toegang is helemaal gratis en voor nop!!

inParkStad Advertentie

Waar voor je geld

Het is een tikkie kleinschaliger dan pak ‘m beet lowlands of pinkpop maar daarom niet minder gezellig én, niet geheel onbelangrijk GRATIS!! Nou ja, de entree dan.

Toegang is helemaal gratis en voor nop

Op het Oefenbunkerplein krijg je hoe dan ook waar voor geld…. Bunkerpop, dat ergens in de begin jaren 80 voor het eerst werd gehouden en inmiddels toe is aan zijn 34e editie, kent een rijke muzikale geschiedenis met veel lokaal, euregionaal en internationaal talent. Zo speelde er in het verleden ontelbare, kleine lokale bandjes. Bandjes die op dit kleine podium, soms voor het eerst, stage-time kregen. Niet alleen lokale amateurbandjes zorgden op dit podium, in het verleden voor een aangename hoeveelheid geluidsoverlast. Ook Def P van Osdorp Posse en Herman Brood and his wildromance hadden de eer het kleine podium te mogen betreden. Wijlen Herman Brood nam zelfs even een pauze om snel een “shotje” te nemen, om daarna in trans zijn show af te maken, iets wat op een aantal bezoekers behoorlijke indruk maakte. Ook “der Graff” met zijn inmiddels niet meer bestaande band Unheilig (de Duitse evenknie van Rammstein) gaf ooit een wervelende rockshow op het pleintje voor de oefenbunker.

Bunkerpop 2017

Bunkerpop is een van de langst bestaande festivals hier in de regio, zo niet van Nederland, hoe kleinschalig ook. Met de 34e editie staat we weer een hoop spektakel voor de deur. Het festival is in een “nieuw “jasje gegoten en bied meer muzikaal entertainment dan ooit te voren. Onder de noemer back to the roots is er dit jaar, naast het binnenpodium, weer een buitenpodium en is het een echt open air festival! Ook staat er zoals altijd weer veel lokaal en euregionaal talent on stage en wordt het publiek getrakteerd op een uiteenlopend scala van muziekstijlen dus is er voor ieder wat wils.

Alle remmen los

Om 12 ’s middags is de aftrap op het buitenpodium. Een aantal jonge parkstad popstad talents, gevolgd door akoestisch duo 2matter en de alternatieve rock-rap-punk band Point break. Daarna wordt het heftig, snel en hard! De nato-partners met als voorafje het Aken afkomstige der Anschlag zorgen dat de liefhebbers van punk zich naar hartenlust het licht uit de ogen kunnen moshen. Daarna volgt een stijlen rollercoaster met stoney bluesy rockriffs van Fitches met dan achtereenvolgens nu of nooit finalisten Luca madu en Lapschwanz. Waarbij het bij de laatstgenoemde weer all systems go is en de remmen volledig los kunnen. Afsluiter op het buitenpodium is het altijd maffe d’r lei va kaalhei, gegarandeerd fun en meezingen is verplicht.

Een kolkend feest voor diehards

Binnen vinden in de middag presentaties en optredens plaats van parkstad popstad next generation en the key sessions. In de avonduren brengen Viënna en Becca van Essence of dawn enkele bekende pop/rock covers ten gehore. Unplugged wel te verstaan. Circle of silence zal het festival op keiharde en spectaculaire wijze afsluiten. Een kolkend feest voor diehards die nog wel een portie energieke metal op kunnen.

Speciaal voor de kids

Uiteraard is er, zoals elke modern festival betaamt, gedacht aan de kleine medemens. Voor de kids is er een springkussen waar zij lekker op kunnen ravotten. Naar een oppas hoeft dus niet te worden gezocht, de kroost kan gewoon mee.

Over de schrijver

Erik Gerards

Is een trotse Heerlenaar die houdt van het bourgondische leven. De brandstof uit bourgondische activiteiten gebruikte hij vroeger om de top te halen bij het sporten. Blessures brachten hem in contact met de fysio. Dat vond hij zo leuk dat hij tegenwoordig sporters en niet-sporters helpt om pijnvrij door het leven te gaan. Fysio by day, Bourgondiër by night.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.