Nieuwsluwte tijdens de vakantie

In Van Binnen en Van Buiten, Verhalen door Kevin GoesPlaats een reactie

Ha Frank,
De vakantieperiode is duidelijk aangebroken. Het nieuws droogt op, net als de grond. Iedereen zoekt met vouwwagen, tent of caravan de zon op en bestelt in zijn beste Frans une baguette en deux croissants. Het tweedelig pak van Suit Supply is ingeruild voor een zwembroek met gele ananassen en de zonnebril gaat niet meer van het gezicht. Het is warm en daar klagen we met zijn allen maar al te graag over.

inParkStad Advertentie

Maar voor werkpaarden zoals wij, is het een lastige periode. Als nieuws over zwarte ijsjes al de website van 1Limburg haalt, dan weet je hoe laat het is. De dood van een 89-jarige acteur waar al jaren niemand meer van gehoord had, haalt het NOS journaal en dat een Venlose actrice om hem rouwde, was ook een berichtje waard.

En ook de politiek ligt stil, dus schandaaltjes uit het gemeentehuis, zijn er ook al niet te halen. Op sportgebied is er dit jaar zelfs zo weinig te halen, dat het EK vrouwenvoetbal gebombardeerd is tot topsport. Heel leuk, maar na een paar minuten werd het voor mij duidelijk dat dit niet een evenement was waar ik van ging genieten. De Tour de France begint gelukkig eindelijk te boeien, maar ook de sportzomer is het dit jaar niet.

Er leek nog een klein relletje te broeien in Maastricht, toen de Sjengen te groen waren om een paar euro’s uit te geven om de eerste (oké, mannelijke) Nederlandse Giro-winnaar rondjes rond het Vrijthof te laten rijden. Maar ook die rel is door een of andere plaatselijke held op tijd in de kiem gesmoord. Zo krijgen wij journalisten natuurlijk nooit brood op de plank.

Zelfs bij de grootste relclub van Limburg is de zomerstop in volle gang. De trainer, de technisch directeur en de adviseur zijn afgelopen maanden al de deur uitgestuurd, dus lijkt het even rustig bij Roda JC. Zelfs over de spelers die mondjesmaat gehaald worden, valt nauwelijks iets te zeuren. Sowieso zal ik de komende tijd niet heel veel zeuren over voetballers. De volgende wedstrijd die ik live ga bekijken is de Champions League-voorronde van Ajax tegen Nice. Zo’n wedstrijd waar je nu, twee weken vantevoren, al weet dat iets heel anders centraal staat. Een speler van wie ik hoopte dat hij dit jaar eindelijk door zou breken, zo’n speler wiens carrière veel te vroeg een halt toe geroepen is.

Denkend aan Appie, hou ik het liever zo. Van mij mag deze nieuwsluwe periode nog wel een tijdje duren.

Fijne vakantie!

Kevin

Over de schrijver

Kevin Goes

Broodjournalist voor een landelijke omroep, schrijft in zijn vrije tijd. Heeft een boek gepubliceerd over identiteitsfraude. Woont in Amsterdam, maar met Heerlens bloed en volgt daarom de ontwikkelingen in zijn geboortestad met een kritisch oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.