Fictie: Het mysterie van de vier seizoenen – deel IV

In Fictie, Heerlen, Verhalen door Nancy Bastiaans-Lommen2 Reacties

Fictie op Vrijdag - Deel IV

In de woonkamer zien we dat ‘hij’ de vader van Freek was. Ik heb daarvoor op het toilet de bekraste foto van de eigenaar van de fopwinkel gezien. Hij zit vast voor de moord op Mandy en Patrick. Ik loop achter Freek naar buiten om afscheid van hem te nemen. Zijn moeder wacht hem buiten op. Voordat Freek naar buiten loopt legt hij zijn huissleutel in het halletje op de tafel. Zonder na te denken gris ik de sleutel weg en stop deze in mijn broekzak. Bas en ik zijn die avond weer op het balkon waar ik hem vertel wat ik gedaan heb. Hij gilt het bijna uit, zo enthousiast is hij. ‘Nu kunnen we naar binnen en bewijs zoeken dat hij de dader is.’

inParkStad Advertentie

‘Psst,’ siste ik, ‘straks hoort iemand ons nog’. Het duurde nog weken voordat Bas en ik de gelegenheid kregen om ons plan uit te voeren.

Eindelijk, is het moment aangebroken dat we met zijn tweeën zijn. De sleutel heb ik altijd bij me dus we gaan meteen op pad. Bij het huis aan de Oliemolenstraat aangekomen zien we zijn auto niet staan. We kijken om ons heen, zien niemand en gaan naar binnen. De eikenhoutenvloer kraakt bij ieder stap die we zetten. We spreken af dat Bas naar de bovenverdieping gaat en ik beneden alles afspeur. Behalve dat wat ik vorige keer zag, zie ik niets verdachts. Bas komt na enige tijd naar beneden met de mededeling dat hij ook niks heeft gevonden. De kelder is nog de enige plek waar we niet zijn geweest.

We maken het licht aan en lopen de gammele trap af, de geur van vocht tegenmoet. Slechts een peertje geeft zwak licht af maar genoeg om te zien dat er alleen oude spullen staan en wijnflessen die in rekken liggen. Er is nog een deur. Voorzichtig openen we deze en vinden ook hier de lichtschakelaar. Onze mond valt open van verbazing. Er staat een grote machine en dozen met snoepwikkels met daarop het logo van de ‘fopwinkel’. Op een tafel liggen spuiten en staan ampullen met daarop een gele sticker met een doodskop erop. We realiseren ons direct wat we hebben ontdekt en maken aanstalten om naar boven te gaan om het huis te verlaten en naar de politie te gaan. Als we richting de keldertrap lopen horen we de voordeur dichtslaan.

Over de schrijver

Nancy Bastiaans-Lommen

is geboren en getogen in het centrum van Heerlen. Tot haar 36e heeft ze er gewoond en ook voor een groot deel haar werkzame leven als adviseur personeelszaken doorgebracht. Zo'n tien jaar geleden besloot ze met haar man de rust op te zoeken in het nabij gelegen Wijnandsrade. Inmiddels is ze teruggekeerd naar de stad waar haar hart ligt, Heerlen.

2 reacties op “Fictie: Het mysterie van de vier seizoenen – deel IV”

  1. Nancy, wat spannend. Ik kom per toeval uit op deze site en kijk uit naar de volgende aflevering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.