Kom zaterdag naar het benefietfestival voor kinderen

In Evenementen, Heerlen, Verhalen door Redactie inParkStadPlaats een reactie

In festivalstad Heerlen mag een benefietfestival niet ontbreken. Zaterdagmiddag vanaf 12.00 uur organiseert stichting THANG een benefietfestival voor kinderen bij De Nieuwe Nor, het Bètahuis en het Schelmenhofje. Uiteraard met genoeg vertier voor kinderen. ’s Avonds staan verschillende bandjes geprogrammeerd in de Nieuwe Nor.

inParkStad Advertentie

Zo is er een small-bazar bij Lokaal25. Kunnen de kinderen stoepkrijten, kleurplaten inkleuren, spelletjes spelen en zich laten schminken bij het Schelmenhofje. Bij De Nieuwe Nor genieten ze van een interactief muziektheater van stichting Oscar. Tevens worden er films van het Dutch Mountain Film Festival getoond. Daarnaast is er natuurlijk genoeg te vinden voor de inwendige mens.

Bands in de namiddag

Na afloop van het kindertheater komt er een keur aan bands op het podium van de Nor. Hiervoor zijn nog volop kaarten verkrijgbaar. Er is voor elk wat wils. Denk aan: Sugar Plum Fairy (de band van Lars Ickenroth), de chickrockband Indicolite, Bounds of Modesty, the straw that broke the donkeys back, DJ Danny 2D en Amber en Niels. Stadsdichter Merlijn Huntjens is ook van de partij en draagt voor uit eigen werk.

Goede doel

Zoals het een benefietfestival betaamt gaat de opbrengst in zijn geheel naar het goede doel. In dit geval is dat dus stichting THANG van Amber Delahaye en Marleen Fischer. Stichting THANG ontwikkelt creatieve educatieprojecten voor jongeren in Nepal. Concreet wil de stichting jongeren in aanraking laten komen met boeken. Van prentenboeken tot romans en van kleurboeken tot muziekboeken. In september vertrekt het tweetal naar Nepal. Twee maanden lang zullen ze creatieve lessen in de hoofdstad Kathmandu verzorgen.

Meer informatie

Kaarten koop je bij De Nieuwe Nor.
Het programma van zaterdag
Meer over stichting THANG

Over de schrijver

Redactie inParkStad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.