Sneeuwkanonnen en Jägermeister

In Van Binnen en Van Buiten door Kevin GoesPlaats een reactie

Sneeuwkanonnen en Jagermeister

Hi Frank,

inParkStad Advertentie

Nou, als Anya Niewierra een keertje er mee stopt, dan staat de opvolger al klaar. Alleen nog een soft-erotische whodunnit schrijven en the job is yours.

Er zijn alleen een paar wigwams en tig zeecontainers op een kleurplaat gesmeten, maar het enthousiasme over Holy Moly is nu al groots. Ik hoop met je mee, Frank, dat het een succes wordt, maar ik denk dat het nog veel te vroeg is om te juichen. Met alleen een paar slecht in elkaar gezette driepoten door de scouting (ik kan het weten, mijn technieken met touwen waren ondermaats en ik heb het de generatie van nu geleerd), trek je geen duizenden mensen naar het centrum.

Bourgondisch geneuzel

Bij mij jeukte het juist weer, toen ik het persbericht las over het nieuwe winterevenement. Het is goed dat Heerlen anders wil zijn dan die andere kerstmarkten, dan dat bourgondische geneuzel in de hoofdstad waar het gevoel heerst dat elke seconde een stehgeiger voor je neus op kan duiken. Maar bij de dertiende keer het woordje ‘Urban’ ben ik er mee gestopt. De idiote kruistocht in spijkerjasje van het Heerlense stadsbestuur om het woord ‘Urban’ overal tussen te stoppen, begint enorm te irriteren.

Het doet mij een beetje denken aan de tijd dat je de grootste klasidioot een bijnaam gaf. Op het moment dat hij deze zelf over ging nemen, was het niet meer leuk. Het Heerlense stadsbestuur en de ambtenarij zijn verre van Urban. Gelukkig dat Bart Kuipers het organiseert, dat is tenminste iemand die met een vage term als ‘Urban’ iets neer kan zetten wat ergens op lijkt.

Sneeuwkanonnen en Jägermeister

Om niet te negatief over te komen, wil ik wel nog iets toevoegen. Ik vind het gaaf dat er iets ondernomen wordt in het centrum. Wat afgelopen jaar was, mag natuurlijk nooit meer gebeuren. Zeker niet met de gedachte aan Serious Request in het achterhoofd, was het een schande dat er helemaal niets te doen was. Alleen al daarom hoop ik dat het nieuwe evenement een succes wordt. Maar om het écht ‘Urban’ te maken, moet iedere hippe jongere die rondom de Bongerd woont, zijn flat opengooien en tot 6 uur ’s ochtends ruige feesten organiseren. Graffiti op de muur, sneeuwkanonnen in de woonkamer, zelf gebrouwen Jägermeister uit tapjes, dat soort ideeën. Dan komt het pas echt uit de onderkant van de stad, dan is het pas Urban. Zonder haakjes.

Oh en Frank, die cheque die ik je voor je verjaardag gestuurd heb, zou ik even niet innen. Is iets met de dekking, maar komt goed!

Groet, Kevin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.