Holy moly, wat een evenementen

In Evenementen, Heerlen, Van Binnen en Van Buiten door Frank BennekerPlaats een reactie

Hoi Kevin,
Misschien wordt onze briefwisseling wel beter gelezen dan we zelf denken. Toen ik twee weken geleden aan het mijmeren sloeg over Bruis dat dit jaar niet doorgaat en Booch! dat niet meer bestaat reageerde jij met: ‘je moet niet triest zijn om een uit de kluiten gegroeid feestje in Maastricht, maar het het juist zien als een kans om Heerlen weer een mooi feestje te geven. Dat is dat Calimero-gedrag wat we allang ontgroeid zouden moeten zijn. Er is namelijk geen enkele reden voor, in Heerlen weten we namelijk al lang hoe alles moet. We moeten het alleen eens een keertje gaan doen!’

inParkStad Advertentie

Uiteraard wordt het heel urban

En, alsof Chriet Titulaer zijn voorspellende gave aan jou heeft doorgegeven, kwam de gemeente Heerlen twee dagen na je brief met het nieuws dat er in de laatste drie weekenden van het jaar een groot winterevenement met live-muziek als rode draad in Heerlen-centrum komt: Holy Moly! Heerlen. Hoe het allemaal precies ingevuld gaat worden en wat voor bands en artiesten er komen, dat wordt nog bekendgemaakt, maar het moet ‘urban’ worden. En anders dan wat ze met Kerstmis in Maastricht, Sittard en Aken doen. Dus komt er geen schaatsbaan, want suf en ouderwets, maar een ijsklimwand. En die kerstmanhuisjes waarmee het terrein op het Vrijthof in Maastricht wordt afgezet zul je straks in Heerlen niet zien. In plaats daarvan zetten ze er urban zeecontainers neer. Past ook beter bij de gebouwen op de Bongerd en de Promenade.

Een terugkerend winterevenement zou mooi zijn

Hoe het eind december allemaal gaat uitpakken, dat moeten we nog niet zien, maar ik heb er wel vertrouwen in. Afgelopen jaar was het wel erg rustig met Kerstmis in de binnenstad, een heel contrast met een jaar eerder toen de stad door Serious Request uitpuilde. Die drukte zou ik eind december niet verwachten, maar het zou mooi zijn als Heerlen er een terugkerend winterevenement bij krijgt.

De evenementenagenda puilt uit

En wat mij betreft wordt Heerlen Stormt! ook een terugkerend evenement. Afgelopen zondag ben ik even gaan kijken naar deze hindernisloop met modderbad. Het was erg leuk en trok veel bekijks. Volgens mij hadden de deelnemers het ook erg naar hun zin om, maar zo ver wilde ik niet gaan. En dan hebben we sinds vorige week een nieuw evenement rond Koningsdag en lijkt het Bevrijdingsfestival dat aankomende vrijdag plaatsvindt ook een blijvertje. En de evenementenagenda van Heerlen was in 2016 ook al aardig gevuld. Die Calimero is al behoorlijk op weg om een vette kip te worden.

Groeten, Frank

Over de schrijver

Frank Benneker

groeide op in het Twentse dorp De Lutte en verhuisde in 2004 naar Heerlen om als student journalistiek stage te lopen bij Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad. Tegenwoordig is hij werkzaam als redactiechef Zuid-Limburg van de VIA Limburg-weekbladen, waaronder VIA Heerlen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.