Heerlen bruist

In Evenementen, Heerlen, Van Binnen en Van Buiten door Kevin GoesPlaats een reactie

Beste Frank,

inParkStad Advertentie

Tja, wat kun je ervan zeggen? Het is inderdaad zonde dat Bruis dit jaar niet door gaat en het is niet te hopen dat het de kant van Booch? op gaat, maar een gratis festival is moeilijk neer te zetten, zeker als het weer zo klote is als nu. Ik hou mijn hart vast voor al die ondernemers die verwacht hadden morgen een dubbele omzet te draaien, als Koningsdag letterlijk in het water valt.

Ik wacht nog altijd op een meteoroloog met de voorspellende gave van Chriet Titulaer, dan had ik namelijk al weken of zelfs maanden van tevoren geweten dat Koningsdag niets was om dit jaar voor thuis te blijven en dan had ik nu met mijn tenen in het Turkse zand gestaan. Ach ja, het loopt zoals het loopt. Er zijn maar een paar dingen zeker in het leven: je moet naar school om een vak te leren, Philippe Gilbert wint de Amstel Gold Race en een Staatslot kopen doe je omdat het oud-papier op was en je toch de open haard in april op wilt starten.

Maar om terug te komen op Bruis. Dat was inderdaad een leuk festival. Jarenlang hoorde ik bij de colonne Heerlenaren die eerst naar de Markt en daarna naar dat leuke veld naast het politiebureau trok. Waar Booch? steeds minder interessante namen boekte, ging het bij Bruis steeds beter. Niet verrassend dan ook dat het financieel nu minder gaat. Het lijkt helaas onmogelijk om voor niets de zon op te laten gaan.

Toch is dit voor Heerlen ook weer een kans. Die lente, ook al lijkt het zo vies buiten, is nog altijd niet voorbij. Die colonne kun je ook in eigen stad houden. Begin eens met iets kleins, een podiumpje op een of ander plein in het weekend dat Bruis zou zijn. Noem het voor mijn part Bruisend Heerlen, lekker de draak steken met die Maastrichtenaren. Zet Lotte Walda daar neer, aangevuld met de onuitspreekbare bandnamen van Jim (je weet wel, die straatmuzikant) en Beau (je weet wel, die andere straatmuzikant) en je hebt een prima middagje muziek. En geef daar dan ook jaarlijks de ruimte voor ander talent uit de regio om te laten zien waarom Bruis helemaal niet paste in dat chique Maastricht.

Wat ik dus wil zeggen, enorme Heerlense Tukker, is dat je niet triest moet zijn om een uit de kluiten gegroeid feestje in Maastricht, maar dat je het juist moet zien als een kans om Heerlen weer een mooi feestje te geven. Dat is dat Calimero-gedrag wat we allang ontgroeid zouden moeten zijn. Er is namelijk geen enkele reden voor, in Heerlen weten we namelijk al lang hoe alles moet. We moeten het alleen eens een keertje gaan doen!

Groetjes, Kevin

Foto: René bradwolff

Over de schrijver

Kevin Goes

Broodjournalist voor een landelijke omroep, schrijft in zijn vrije tijd. Heeft een boek gepubliceerd over identiteitsfraude. Woont in Amsterdam, maar met Heerlens bloed en volgt daarom de ontwikkelingen in zijn geboortestad met een kritisch oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.