Culinaire belevenis in het SCHUNCK* museum

In Brunssum, Cultuur, Evenementen, Gemeentes, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Mensen, Nuth, Onderbanken, Simpelveld, Verhalen, Voerendaal door Jos WiddershovenPlaats een reactie

Als Servais Tielman een bord serveert weet je al dat je een kunstwerk mag verwachten. De eigenaar van Cucina del Mondo ontving afgelopen december zijn eerste Michelinster. Speciaal voor Ditisparkstadnacht stelt Tielman een menu samen gebaseerd op de exposities over textuur in het SCHUNCK* Glaspaleis. En het mooiste: je eet – uit de kunst – tussen de kunstwerken in het museum.

Het SCHUNCK* museum exposeert sinds begin deze maand verschillende werken uit de eigen collectie met als centrale thema textuur. Tielman bezocht de exposities in het Glaspaleis en stelde aan de hand van een aantal kunstwerken zijn menu samen. ‘Het is een bijzondere ervaring. Onze gasten krijgen bijvoorbeeld een gerecht waarin 24-karaats bladgoud is verwerkt’, zegt Tielman.

Gasten krijgen een gerecht met 24-karaats bladgoudServais Tielman
En dat allemaal in een museum. Dat gebeurt niet vaak in Nederland. ‘In het Rijksmuseum is het bij hoge uitzondering mogelijk om een keer te eten in het museum. Voor de rest kan dat nergens bij mijn weten.’ Er zijn in totaal slechts 20 couverts beschikbaar, dus je moet snel handelen om dit mee te kunnen maken.

Ja, ik wil uit de kunst en tussen de kunst eten

Exclusieve rondleiding

Tielmans maakt de gerechten speciaal voor deze gelegenheid. Maar niet alleen de gerechten, zeker ook de privé-rondleiding die je krijgt door het museum is exclusief. Lene ter Haar, de artistiek leider van het SCHUNCK* museum vertelt meer over de werken die het museum exposeert. ‘De expositie bestaat voornamelijk uit eigen – Heerlens – collectiewerk . Daarin ook veel kunst die nog niet eerder is geëxposeerd’, zegt Prisca Niël van SCHUNCK*. De gasten krijgen de gerechten vanaf 19.00 uur geserveerd. Wil je toch een beetje van de sfeer meeproeven (figuurlijk welteverstaan)? Vanaf ongeveer 17.00 uur is Tielmans druk bezig met de voorbereidingen voor eten. En je kunt zomaar een kijkje in de keuken werpen want die staat voor de gelegenheid in de centrale hal van het Glaspaleis. Vanaf de kant van Intertoys (je weet wel: de voormalige Bart Smit) kun je vast een blik opvangen van al het lekkers. Maar veel leuker is het nog om alles zelf mee te maken.

Wacht niet langer en bestel een kaartje

Over de schrijver

Jos Widdershoven

is geboren en getogen in het Parkstadse Landgraaf. Na de middelbare school vertrok hij uit Parkstad richting Nijmegen 'uitsluitend om te studeren'. Vijftien jaar later keerde hij terug naar zijn roots. Inclusief vrouw en twee dochters. Jos is tekstschrijver en redacteur bij JW Communicatie.

julie night sexy blowjob.onlyragazze.com
sessohub.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.