Stemmen en Pinkpop: een kwestie van perspectief

In Heerlen, Van Binnen en Van Buiten, Verhalen door Frank BennekerPlaats een reactie

Stemmen en PinkPop

Hoi Kevin,

inParkStad Advertentie

Ben je vandaag gaan stemmen? Ik wel en ik geloof echt dat het uitbrengen van je stem nog nooit zo belangrijk is geweest als vandaag.
Na die puinhoop die een referendum en een verkiezing vorig jaar in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten hebben veroorzaakt ben ik heel benieuwd in wat voor land ik morgen wakker word. Ik zal er vannacht niet minder om slapen. Zelfs al komt de PVV op 25 kamerzetels uit, dan betekent dat dat er 125 kamerzetels niet voor de PVV zijn. Dat is ruim 83 procent. Een kwestie van de zaken vanuit een ander perspectief bekijken.

De kleine blonde leider

Afgelopen zaterdag was hij in Heerlen, die blonde leider uit Venlo. Misschien heb je daar in Amsterdam foto’s van gezien. Het leek behoorlijk druk op de foto’s van de fotografen die er vlakbij waren. Maar ook dat is een zaak van perspectief. Vanaf de vierde etage van Schunck maakte Aloys Bruggeman een overzichtsfoto van het tafereel, die ik je niet wil onthouden. Het laat zien hoe druk het werkelijk bij Wilders was. Meer beveiligers dan aanhangers.

Er waren zaterdag ook andere partijen aan het campagne voeren in Heerlen, maar die kregen niet zoveel aandacht. De SP, D66 en de PvdA waren ook op pad. En er was er een opvallend verschil merkbaar. De PvdA, D66 en SP zorgden voor muziek, deelden bloemen uit en gingen de dialoog met de Heerlenaar aan. De PVV daarentegen zorgde voor een apocalyptische sfeer is os leef sjtad Heële. Een politiehelikopter, beveiligers, agenten, afzettingen en een tegendemonstratie. What you see is what you get, een mooier signaal aan de kiezer kon niet afgegeven worden. Laten we hopen dat ze het ook opgepikt hebben.

Pinkpopkaartjes

En weet je waar het afgelopen zaterdag pas echt druk was? Om de hoek, in de Oranje Nassaustraat. Satisfaction was weer één van de voorverkoopadressen van Pinkpop en sinds een paar jaar is een nacht voor de deur liggen om zeker te zijn van een Pinkpopkaartje weer helemaal in. Dat dat alleen in 2014 voor The Rolling Stones nodig was doet daar niets aan af. Ik heb de proef op de som genomen en geprobeerd om via internet een Pinkpopkaartje te scoren. Om vijf over tien was ik door de digitale wachtrij en had ik mijn ticket kunnen kopen; dat was andere jaren wel anders.

Ik sluit me bij je aan, ik ga niet zeuren over de lineup van Pinkpop. Pinkpop en ik zijn uit elkaar gegroeid, allebei in een heel andere richting. Ik zou graag nog eens een Pinkpop meemaken met headlinershows van bands als Pearl Jam, The Cure, Smashing Pumpkins, Rage Against the Machine en Foo Fighters, met daaronder shows van pakweg Pixies, Arcade Fire, Tool en Afghan Whigs, maar daar is Pinkpop het festival niet meer voor. Ze slaan een nieuwe weg in, en eigenlijk neem ik mijn petje af voor de strakke programmeeractie om Justin Bieber als headliner neer te zetten. Ze wisten van tevoren dat ze daar een hoop gezeik over zouden krijgen en ze hebben het gewoon gedurfd. Om dat te zien moet ik wel even uit mijn vage herriebandjes comfort zone stappen, maar ook dat is een kwestie van perspectief.

Groetjes, Frank

Over de schrijver

Frank Benneker

groeide op in het Twentse dorp De Lutte en verhuisde in 2004 naar Heerlen om als student journalistiek stage te lopen bij Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad. Tegenwoordig is hij werkzaam als redactiechef Zuid-Limburg van de VIA Limburg-weekbladen, waaronder VIA Heerlen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.