Mij hoor je niet klagen over Pinkpop

In Landgraaf, Van Binnen en Van Buiten door Kevin GoesPlaats een reactie

Hoi Frank,

inParkStad Advertentie

Weer boven water? De vorige keer dat ik je zag, stond je te tollen als een malle. Dat was in Bijs, op zondagavond. Het was iets minder druk dan andere jaren daar, maar dat kan ook aan mij liggen.

Nu carnaval weer voorbij is, begint het echte leven weer. Pinkpop presenteert een bijzonder uiteenlopend programma, Christian Petermann tweet een belediging en Landgraaf torpedeert een nieuw plan over de herindeling. Niets nieuws onder de horizon. Niets wat we niet al behandeld hebben. Het programma van Pinkpop is nog bijzonderder dan we al dachten. Ik gebruik het woord bijzonder, omdat ik vind dat iedereen zijn eigen mening moet kunnen vormen en dat iedereen die er zin in heeft, lekker op het gras van Megaland moet gaan lopen.

Jarenlang maakte ik me druk over het programma

Oh nee, het gras is om op de zitten, het asfalt is om op te lopen. Sorry Jan. Jarenlang heb ik me druk gemaakt over het programma van Pinkpop, ik heb zelfs weleens een open brief gestuurd aan Jan Smeets om te klagen over de komst van The Rolling Stones. Dit jaar hoor je me niet klagen. Ik ben er gewoon niet bij. Maar als mensen willen gaan, prima. Voor de metalfan is er bijvoorbeeld voldoende te beleven. Zo heb je Five Finger Death Punch. En voor de punkfan is Sum 41 geboekt. En Rancid. En voor de Brabanders Guus Meeuwis.

Een bijzonder gevarieerd programma

Nee, Pinkpop. Mij hoor je niet klagen. Ik klaag niet. Doe ik niet. Ik vind het een bijzonder gevarieerd programma. Met bands en alles. En acts. En solo-artiesten met hitjes. Leuk voor veel mensen. Het maakt ook niet uit dat ik niet ga, niemand zal daar wakker van liggen. Dat weet ik. Dus waarom zou ik klagen? Even dacht ik nog een foto zo te manipuleren dat Jan Smeets in een of andere mars zou lopen met allemaal bruinhemden om hem heen, maar waarom zou ik? Ik wacht gewoon tot Christian Petermann dit leest en dat idee overneemt.

Kijk, als Pinkpop nou in Heerlen was, dan zou ik er wat van vinden. Dan zou ik bijvoorbeeld lachen om het feit dat Smeets zegt dat deze Pinkpop voor de ‘nieuwe generatie’ is, terwijl het affiche vol staat met bands die ik nog oud vind. Zo denk ik dat System of a Down, Live, Green Day, Seasick Steve en Sum 41 bij veel van die jonge Beliebers niet bekend zijn. Of ik zou huilen over de komst van Justin Bieber, al weet ik diep van binnen dat het een gouden zet is om die gast op je festival uit te nodigen. Het verkoopt binnen no-time uit door de komst van Bieber.

Loopgraven langs de binnenring

Maar ook dat hoef ik allemaal niet te zeggen, want Landgraaf en Heerlen liggen op dit moment verder uit elkaar dan ooit. De Langdraafse gemeenteraad is onderhand loopgraven aan het graven langs de binnenring. Raymond Vlecken is bezig met een inreisverbod voor alle Parkstedelingen en iedere Heerlenaar die in Landgraaf woont, maar ooit een snoepje heeft gestolen bij de plaatselijke Kruidvat, wordt binnenkort de stad uitgezet. Of het dorp. Want een stad is Landgraaf niet, dat is een gemeente die pas 30 jaar geleden samengesteld werd uit een aantal dorpen die elkaar niet konden luchten. Maar nee, de identiteit van Landgraaf mag niet verloren gaan bij een fusie met Heerlen.

Ik draaf door, sorry. Waar was ik? Oh ja, Pinkpop. Leuk. Voor anderen dan. Ik zie je in Hilvarenbeek, in juni. Daar is een leuker feestje.

Groetjes,
Kevin

Over de schrijver

Kevin Goes

Broodjournalist voor een landelijke omroep, schrijft in zijn vrije tijd. Heeft een boek gepubliceerd over identiteitsfraude. Woont in Amsterdam, maar met Heerlens bloed en volgt daarom de ontwikkelingen in zijn geboortestad met een kritisch oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.