DOOL – Ryanne van Dorst knalt uit de speakers

In Cultuur, Landgraaf door Erik GerardsPlaats een reactie

Ryanne van Dorst

Ryanne van Dorst heeft een nieuwe band. Wie? Ryanne van Dorst? Jawel hoor, die kent u wel. Van Dorst -beter bekend als Elle Bandita- is sinds 2013 regelmatig op tv te zien geweest.

inParkStad Advertentie

Beestachtig feestje

Muziek maken, dat is waar deze rockchick goed in is. Ze rockt al jaren in verschillende bands, maar ook solo staat ze haar mannetje. Het bekendst werd ze als Elle Bandita. Als frontvrouw van deze formatie speelt ze o.a. in de Melkweg, op Lowlands en The Great Escape (UK). Ook is ze in deze hoedanigheid meermaals te zien bij Mathijs van Nieuwkerk’s de wereld draait door en krijgt ze veel lof voor haar presentatie van het programma Geslacht! Ook doet ze veel stof opwaaien als deelnemer aan Expeditie Robinson. In 2014 choqueert ze al eens de oefenbunker. Ondanks haar Hollandse directheid pakte ze de hele zaal stukje bij beetje in. Het gevolg: een beestachtig feestje dat de kalk van de muren blaast.

Smeltkroes van rockstijlen

Nu heeft de Vlaardingse guitar hero een nieuwe band, DOOL. Hiermee staat ze aanstaande vrijdag (10 maart) in ons eigen Parkstad. In de oefenbunker wel te verstaan. Het kwintet gooit dark rock, gothic pop, gloomy psychedelica en doom metal in een grote smeltkroes. Dit alles serveren ze met een stevig sausje van gitaren en drums. Gegarandeerd smullen geblazen voor liefhebbers van de stevige rock. De band bestaat naast Nederlands bekendste anti-diva uit leden die hun sporen al lang en breed verdiend hebben in dit genre. Topmuzikanten die o.a. speelden bij Malkovic, devils blood en uiteraard Elle Bandita staan garant voor strakke solo’s en een catchy sound. Het nieuwe album here now, there then is zwaar en stevig maar melodieus en licht verteerbaar tegelijk.

DOOL en DOOD

Naast DOOL, staat ook de Limburgse psychometalband DOOD op het menu. Deze formatie bestaat sinds 2011. Inmiddels is de drumcomputer vervangen door een exemplaar van vlees en bloed genaamd Gnoom. Vorig jaar speelden deze gasten al eens in ‘de Bunker’ tijdens de metal battle. Een sinister sfeertje is gegarandeerd.

Dit evenement is al aanstaande vrijdag. Wil jij je laten verrassen door DOOL en DOOD? Koop dan snel je kaarten via de website van de Oefenbunker of zorg dat je op tijd aan de kassa staat!

Nieuwsgierig?

Wil je nu al meer horen, bezoek dan de website van DOOL. De muziek van DOOD vindt je HIER!

Over de schrijver

Erik Gerards

Is een trotse Heerlenaar die houdt van het bourgondische leven. De brandstof uit bourgondische activiteiten gebruikte hij vroeger om de top te halen bij het sporten. Blessures brachten hem in contact met de fysio. Dat vond hij zo leuk dat hij tegenwoordig sporters en niet-sporters helpt om pijnvrij door het leven te gaan. Fysio by day, Bourgondiër by night.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.