Hoe dan op Hoempapa muziek

In Heerlen, Van Binnen en Van Buiten, Verhalen door Kevin GoesPlaats een reactie

Hoe dan op Hoempa

Hoi Frank,

inParkStad Advertentie

Ik ben blij dat onze brieven ook gretig aftrek vinden binnen de Heerlense politiek. Jij schrijft één keer over de schutterij en meteen dreigen ze op straat gezet te worden. Paal en perk stellen, onze Emil en Bart benadelen? Hoppakee, zoek maar een ander clublokaal. Dat is nu daadkracht waar ik van hou.

Concentratiegebrek

Het is vandaag lastig om je een brief te sturen. Met mijn ene hersenhelft ben ik al richting het zuiden aan het rijden en aan het denken aan welk pekske ik dit jaar weer uit de kast trek. Aan de andere kant heb ik een vriendin tegenover me zitten die vandaag een halve dag thuiswerkt en mij dus de spreekwoordelijke ‘vot’ uithangt. Ook op mijn werk heb ik een groot concentratiegebrek, de liedjes van Knipa winnen het in mijn hoofd steeds vaker van de slappe teksten van Henk Krol over de AOW of de volgende verwijttweet van Geert Wilders. Daarnaast kwam ik er de afgelopen dagen achter dat #HoeDan prima onder een hoempapa deuntje past en als carnavalshit in de Zoepkoel gespeeld kan worden.

Carnavalsvirus

Het is duidelijk, het virus heeft me weer te pakken. Ook al ben ik er dit jaar iets korter bij dan normaal en moet ik vanwege werkzaamheden in onze hoofdstad Sjtundje Knipa aan me voorbij laten gaan, toch heb ik zin om weer te knallen. Rare verhalen te verzinnen, Parkstad aan de hand van het bord achterom in de steeg bij Pelt te herindelen (dit jaar gaan we echt knopen doorhakken!) en onnodig veel bier weg te sjudden.

Geen feelgood Limburgavond

Dat de provincie Limburg daar eens subsidie voor geeft, in plaats van een Calimero-avond in de Amsterdamse stadsschouwburg over waarom Limburg er toch echt wel toe doet. Frappant was dat alle mensen op het podium in Amsterdam wel Limburger zijn, maar nooit meer terug willen naar die provincie. Oh nee, Calimero was het zeker niet, zo werd gezegd. Maar zie je Groningen, Twente of Zeeuws-Vlaanderen al zo’n dag organiseren in Amsterdam? Nee, die mensen weten van zichzelf dat ze belangrijk genoeg zijn in de rest van het land. Dat zijn Limburgers ook! Als ik alleen al om mij heen kijk op mijn werk, dan loopt de zaak een stuk minder als je de Limburgers zou ontslaan. Daar heb ik geen speciale feelgoodavond tussen Limburgse bobo’s voor nodig.

Limburg zit in mij

Nee, het enige wat ik nodig heb, is een plastic beker bier, ergens in het zweethol dat Pelt heet. Zonnebril op mijn gezicht, een bijeengeraapt zooitje dat ik een outfit noem en mijn maten om mij heen. Dan weet ik dat Limburg in mij zit, daar heb ik geen podium vol Twan Huysens, Conny Palmens en Marcia Luytens voor nodig. Emil en Bart en Miserabel zijn voor mij dan genoeg.

Tot vrijdag!

Putsj, Kevin

Over de schrijver

Kevin Goes

Broodjournalist voor een landelijke omroep, schrijft in zijn vrije tijd. Heeft een boek gepubliceerd over identiteitsfraude. Woont in Amsterdam, maar met Heerlens bloed en volgt daarom de ontwikkelingen in zijn geboortestad met een kritisch oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.